Μαρία Καραμάνου
Με αφορμή τα 10 χρόνια Βραβεία Ποιότητας όπου φέρνουν στο επίκεντρο Κύπριους παραγωγούς, οι οποίοι συνεχίζουν με πείσμα και όραμα τη διατροφική κληρονομιά της μεγαλονήσου, θέλαμε να κάνουμε ένα throwback σε μία σημαντική στιγμή της 9ης απονομής των βραβείων, όπου η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα για τις γυναίκες στον χώρο της γαστρονομίας
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Αννίτα απένειμε τιμητικό βραβείο στον διακεκριμένο σεφ Χριστόφορο Πέσκια, αναγνωρίζοντας την συνεισφορά του στη γαστρονομική σκηνή της Κύπρου και την ανάδειξη της κυπριακής κουζίνας. Η Πρόεδρος της Βουλής, λίγο πριν απονείμει το βραβείο, εκφώνησε έναν συγκινητικό λόγο για τους ανθρώπους της Κύπρου, και ιδιαίτερα για τους παραγωγούς, τονίζοντας τη σημασία της παράδοσης και της ποιότητας.
«Απόψε απολαύσαμε τους ανθρώπους της Κύπρου μας, τους αγνούς ανθρώπους οι οποίοι πάνω από όλα αγαπάνε την Κύπρο μας, τα παραδοσιακά προϊόντα, την ίδια την παράδοσή μας. Τους συγχαίρω θερμότατα που επενδύουν σε αυτό, προσθέτουν τα μέλη της οικογένειάς τους, νέα παιδιά, νέους ανθρώπους και απαλύνουν στερεότυπα. Είδαμε γυναίκες να πρωτοπορούν στα οινοποιεία και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αναγνώριση», ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου, χειροκροτούμενη από το κοινό.
Τα Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου» έχουν ως στόχο να ανακαλύψουν και να επιβραβεύσουν εκείνους που, με πάθος και μεράκι, προσπαθούν να διατηρήσουν και να προωθήσουν τα παραδοσιακά προϊόντα και τις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με έναν αέρα αισιοδοξίας και ενότητας, με την ευχή η Κύπρος να συνεχίσει να πρωτοπορεί και να διακρίνεται για την ποιότητα και την παράδοση της. Οι παραγωγοί και οι γαστρονόμοι του νησιού αποτελούν τη βάση για μια φωτεινή και γευστική μελλοντική πορεία, κάνοντας πραγματικότητα το όραμα για μια Κύπρο που συνεχίζει να ονειρεύεται και να δημιουργεί.