ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Το μήνυμα της Θέλξιας στο βίντεο των 6K likes

«Μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ που άφησε μια γλυκόπικρη γεύση και τεράστια ευγνωμοσύνη … στο Θεό.»

Ριάνα Στυλιανού

Το δεύτερο μωράκι της έφερε στον κόσμο πριν από 10 μέρες η Θέλξια Βαλέρια Φραγκούδη, πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 13 Ιουλίου, κάνοντας γνωστή την είδηση η ίδια μέσω ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό του Instagram, γράφοντας την εξής λεζάντα: «SHE IS HERE 13/07/2024 Μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ που άφησε μια γλυκόπικρη γεύση και τεράστια ευγνωμοσύνη … στο Θεό , στην Αγ. Μαρίνα μου & στους γιατρούς μας που φρόντισαν και εγω και το μωράκι να είμαστε καλά!!! ένα ευχαριστώ είναι λίγο.»

Από την ημέρα γέννησης της μικρής Ντιάνα-Μαρίνα, η Θέλξια μοιράστηκε με τους περισσότερο από 85 χιλιάδες ακολούθους της, διάφορα άλλα στιγμιότυπα με το νεογέννητο και την πρώτη της κόρη, ωστόσο απαρατήρητη δεν μπορούσε να περάσει η πιο κάτω ανάρτηση.

Το βίντεo που ανέβασε η influencer στις 22 Ιουλίου, παρουσιάζει την Ντιάνα-Μαρίνα μέσα σε μια καρδιά, σχηματισμένη από πολλές σύριγγες. Οι εν λόγω σύριγγες προέρχονται από τη θεραπεία που έκανε η Θέλξια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της λόγω θρομβολογίας.

Το βίντεο σάρωσε αμέσως χιλιάδες likes και δεν ήταν καθόλου λίγες οι γυναίκες που αφήσαν συγκινητικά, όλο κίνητρο σχόλια κάτω από την ανάρτηση, καθώς αρκετές από αυτές πέρασαν ακριβώς το ίδιο πράγμα στην δικη τους εγκυμοσίνη.

Μερικά από τα σχόλια που έλαβε η Θέλξια Βαλέρια ήταν:

«Τόσες και άλλες τόσες. Χάδι μπροστά σε αυτό που αποκτήσαμε.»
«Το ξανακάνω με 1000.Τις ξεκίνησα αμέσως μόλις έμεινα έγκυος κ τις σταμάτησα 40μερες μετα τη γέννα!!!»
«Ποσό σε καταλαβαίνω! Εμείς οι γυναίκες μπορούμε να καταφέρουμε πολλά! Τα θαυματακια!»
«Πολύ συγκινητικό και πολύ ενθαρρυντικό για όλες τις γυναίκες που θέλουν και παλεύουν καθημερινά με τις δυσκολίες στο να γίνουν μάνες. Να σας ζήσει! Καλοτύχο κι ευλογημένο να είναι.»

Για όσους δεν γνωρίζετε, τη θρομβοφιλία ονομάζουμε την παθολογική κατάσταση υπερπηκτικότητας της αιματικής κυκλοφορίας στον άνθρωπο με αποτέλεσμα την ανάπτυξη θρόμβων σε όργανα και αγγεία.

Στις περιπτώσεις αυτές εντάσσονται και η παθολογία πήξης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης με αποτέλεσμα θρομβοεμβολικά επεισόδια στην έγκυο ή στο έμβρυο, ακόμη και εμβρυϊκή απώλεια (αποβολή).

Η θρομβοφιλία είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την αυξημένη τάση για σχηματισμό θρόμβων αίματος στις φλέβες ή στις αρτηρίες. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι κληρονομική ή να αποκτηθεί λόγω άλλων παθολογικών καταστάσεων ή παραγόντων κινδύνου, όπως η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη, η καθιστική ζωή, η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, η χειρουργική επέμβαση, και άλλα.

Στις έγκυες γυναίκες, η θρομβοφιλία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επιπλοκών όπως:

Αποβολή: Αυξημένος κίνδυνος αποβολών, ειδικά στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.
Ενδομήτρια καθυστέρηση ανάπτυξης: Το μωρό μπορεί να μην αναπτύσσεται φυσιολογικά.
Προεκλαμψία: Υψηλή πίεση αίματος και βλάβη σε όργανα όπως το συκώτι και τα νεφρά.
Αποκόλληση πλακούντα: Ο πλακούντας μπορεί να αποκολληθεί από το τοίχωμα της μήτρας πριν από τη γέννηση.

Η αντιμετώπιση της θρομβοφιλίας κατά την εγκυμοσύνη περιλαμβάνει:

Αντιπηκτική θεραπεία: Οι έγκυες γυναίκες με θρομβοφιλία συχνά λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα, όπως ηπαρίνη χαμηλού μοριακού βάρους (LMWH). Αυτά τα φάρμακα βοηθούν στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων. Υπάρχουν επίσης και οι ενέσεις, που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση της θρομβοφιλίας, ειδικά κατά την εγκυμοσύνη. Οι πιο συνηθισμένες ενέσιμες θεραπείες είναι οι ηπαρίνες χαμηλού μοριακού βάρους (LMWH). Οι ενέσεις αυτές βοηθούν στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων αίματος χωρίς να διαπερνούν τον πλακούντα, γεγονός που τις καθιστά ασφαλείς για χρήση κατά την εγκυμοσύνη.

Τακτική παρακολούθηση: Οι έγκυες γυναίκες με θρομβοφιλία πρέπει να παρακολουθούνται τακτικά από τους ιατρούς τους, με συχνές επισκέψεις και εξετάσεις αίματος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της μητέρας και του μωρού.

Υγιεινός τρόπος ζωής: Η διατήρηση υγιεινού τρόπου ζωής, όπως η υγιεινή διατροφή, η τακτική άσκηση και η αποφυγή παρατεταμένης καθιστικής στάσης, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου θρόμβων.

Ειδική φροντίδα κατά τον τοκετό: Κατά τον τοκετό, μπορεί να απαιτούνται ειδικές προφυλάξεις για την αποφυγή θρόμβων, και η χορήγηση αντιπηκτικών μπορεί να προσαρμοστεί αναλόγως.

*Είναι σημαντικό οι γυναίκες με θρομβοφιλία που σκοπεύουν να μείνουν έγκυες ή που είναι ήδη έγκυες να συμβουλευτούν τον ιατρό τους για να λάβουν την κατάλληλη καθοδήγηση και θεραπεία.

 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση

X