ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Μακρυμάνικο bodycon φόρεμα και μποτάκια
 

Aποφυλάκιση για τον σταθμάρχη από τα Τέμπη

Ξέσπασε η μητέρα της 21χρονης Κλαούντια.

Μαρία Καραμάνου

Η αποφυλάκιση με όρους του σταθμάρχη που εμπλέκεται στην τραγική υπόθεση των Τεμπών έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και αγανάκτησης. Η απόφαση να επιτραπεί η αποφυλάκισή του, υπό τον όρο της κατ' οίκον περιορισμού και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μέχρι τη δίκη, έχει εγείρει έντονες ανησυχίες και θυμό στις οικογένειες των θυμάτων. Μια από αυτές τις οικογένειες είναι η οικογένεια της 21χρονης φοιτήτριας Ιατρικής, Κλαούντια, που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα.

Η μητέρα της Κλαούντια, Άλμα Λάτα, μοιράστηκε τις σκέψεις και τα συναισθήματά της σε συνέντευξη στο Newsit.gr και τον Άγγελο Λαμπίδη. Με τρεμάμενη φωνή και εμφανή την αγωνία και τον πόνο, η Άλμα Λάτα εξέφρασε την απογοήτευσή της για την αποφυλάκιση του σταθμάρχη, τονίζοντας την αναμονή της για δικαίωση.

«Περιμένουμε κάθε μέρα και κάθε στιγμή τη στιγμή της δικαίωσης και τώρα ξαφνικά μάθαμε ότι αποφυλακίστηκε ο σταθμάρχης. Αν είναι δυνατόν, δεν ξέρω ποιοι είναι οι νόμοι που το επιτρέπουν αυτό και γιατί το επιτρέπουν να τον αφήσουν ελεύθερο. Δεν μπορείς να φανταστείς πως ακούγεται αυτό στα αυτιά των 57 οικογενειών. Τι μας λένε δηλαδή; Να πάμε να τον σκοτώσουμε; Τι περιμένουν;», είπε η Άλμα Λάτα, εκφράζοντας την αγανάκτησή της για την απόφαση της αποφυλάκισης.

Η Άλμα Λάτα τόνισε την ανάγκη για απόδοση δικαιοσύνης, όχι μόνο για τον σταθμάρχη, αλλά για όλους τους υπεύθυνους της τραγωδίας. «Θα αναρωτηθεί κάποιος, φταίει μόνο αυτός για όλο το κακό που έγινε; Όχι, ο τελευταίος είναι. Υπάρχουν και άλλοι που δεν μπήκαν ποτέ στη φυλακή. Να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει. Ας είναι ο Πρωθυπουργός, ας είναι υπουργοί, ας είναι όποιος ευθύνεται. Δεν ξέρουμε. Και το δικαστήριο αργεί. Λένε ότι θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, αλλά τουλάχιστον να ξεκινήσει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο», δήλωσε.

Η μητέρα της Κλαούντια περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο την καθημερινότητά της μετά την τραγωδία. «Εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε. Ζεις κάθε μέρα με τον πόνο. Να μην ξαναγίνει ποτέ αυτό. Να μην κλάψουν άλλες μανούλες τα παιδιά τους. Αυτά τα τρένα είναι χειρότερα από πριν. Πρέπει να μπουν κάποιοι φυλακή για να φοβούνται οι επόμενοι και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους», είπε, τονίζοντας την ανάγκη για αλλαγές και βελτιώσεις στην ασφάλεια των μεταφορών.

Η Άλμα Λάτα έκλεισε την αναφορά της με ένα δυνατό κάλεσμα για δράση και αλλαγή. «Πρέπει να κάνουμε όλοι κάτι. Όποιος έρθει στο σπίτι μου, θα δει ότι κλαίνε μέχρι και οι τοίχοι. Θέλουν να μας κάνουν να τρελαθούμε, να μην ξέρουμε τι μας γίνεται. Ο πόνος σε καταβάλλει. Πονάς πολύ. Έχουμε τεράστια οργή μέσα μας που δεν ξέρουμε τι να κάνουμε».

Η φωνή της Άλμα Λάτα αποτελεί μια υπενθύμιση του πόνου και της αδικίας που βιώνουν οι οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, αλλά και μια κλήση για δικαιοσύνη και αλλαγή. Οι αντιδράσεις και η δημόσια κατακραυγή δείχνουν την ανάγκη για άμεση και δίκαιη αντιμετώπιση της υπόθεσης, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να εξασφαλιστεί ότι τέτοιες τραγωδίες δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση