ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Μακρυμάνικο bodycon φόρεμα και μποτάκια
 

Beth Davies: Από τις Apple και Tesla στη Λευκωσία

Έχοντας πολυετή εμπειρία σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες τεχνολογίες στον κόσμο, μεταξύ άλλων μάς είπε πώς επιλέγει τα καλύτερα άτομα για την ομάδα της.

Μαρία Σάββα

Η Beth Davies, μια έμπειρη ηγέτης με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε μερικές από τις πιο εμβληματικές εταιρείες στον κόσμο, έκανε σήμερα μία από τις κεντρικές ομιλίες στο Digital Agenda Summit 2024, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Γνωστή για τους ηγετικούς της ρόλους στην Tesla, την Apple, τη Microsoft και την Gap, η Davies κατά την διάρκεια της ομιλίας της μοιράστηκε πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τη σημασία της προώθησης της καινοτομίας, της καλλιέργειας της εταιρικής κουλτούρας και της αποτελεσματικής ηγεσίας σε ταχέως αναπτυσσόμενα τεχνολογικά περιβάλλοντα.

Αντλώντας από την εκτενή καριέρα της, η Davies ανέδειξε τα βασικά στοιχεία που οδηγούν στην επιτυχία εταιρειών που έχουν διαμορφώσει το μέλλον της τεχνολογίας. Εξέφρασε τη σημασία της δημιουργίας μιας ισχυρής οργανωσιακής κουλτούρας, μια αρχή που εφάρμοσε στους ρόλους της, ειδικά στην Tesla, όπου ηγήθηκε του τμήματος Learning & Development καθώς η εταιρία επεκτάθηκε από 600 σε πάνω από 33.000 υπαλλήλους.

Στην ομιλία της, η Davies μοιράστηκε ιστορίες από τον χρόνο της στην Tesla, περιγράφοντας τις προκλήσεις της διατήρησης της εταιρικής κουλτούρας κατά τη διάρκεια ταχείας ανάπτυξης. Θυμήθηκε πώς εντάχθηκε στην Tesla όταν το εργοστάσιο ήταν ένα «κενό κέλυφος» και πώς της ανατέθηκε η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος εκπαίδευσης για την υποστήριξη των λειτουργιών του εργοστασίου. Μέσω προσεκτικού σχεδιασμού και υλοποίησης, η Davies και η ομάδα της κατάφεραν να δημιουργήσουν μια εκπαιδευτική υποδομή που επέτρεψε στην εταιρεία να ενσωματώσει και να εκπαιδεύσει χιλιάδες υπαλλήλους σε διάφορες τοποθεσίες παγκοσμίως.

Η συμβολή της Beth Davies σε εταιρείες όπως η Microsoft και η Apple υπογράμμισε περαιτέρω τη σημασία της ηγεσίας σε περιόδους μετασχηματισμού. Στη Microsoft, ήταν μέρος μιας μικρής ομάδας που συνέλαβε την ιδέα για τα καταστήματα λιανικής της εταιρείας, ενώ στην Apple, ηγήθηκε της εκπαίδευσης ηγεσίας και λιανικής κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης περιόδου επέκτασης. Η Davies αναφέρθηκε στην αναγέννηση της Apple στις αρχές της δεκαετίας του 2000 μετά από μία πτώση που είχε την δεκαετία του ‘90 και πώς η ομάδα της διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια επέκταση των καταστημάτων Apple, διασφαλίζοντας ότι κάθε νέα ομάδα ήταν εξοπλισμένη να προσφέρει τα υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης πελατών που χαρακτηρίζουν το brand.

Το «Downfall» της Apple την δεκαετία του ‘90

Μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή ιστορία από την περίοδο της στην Apple ήταν η προετοιμασία για το λανσάρισμα του iPhone το 2007. Η Davies περιέγραψε την έντονη πίεση να εκπαιδεύσει πάνω από 4.000 υπαλλήλους σε μόλις δύο ώρες πριν ανοίξουν τα καταστήματα, προετοιμάζοντάς τους να πουλήσουν ένα από τα πιο επαναστατικά προϊόντα στην ιστορία. «Τότε, κανείς μας δεν ήξερε πόσο θα άλλαζε ο κόσμος το iPhone, αλλά ξέραμε ότι έπρεπε να το κάνουμε σωστά», ανέφερε.

Η Davies αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού και της επίδρασής του στο μέλλον της εργασίας. Τόνισε ότι οι ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία, ιδίως στην τεχνητή νοημοσύνη και τον αυτοματισμό, αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών και την αλληλεπίδραση των εργαζομένων με την εργασία τους. Ο τρέχων ρόλος της ως Ιδρύτρια και Κύρια Σύμβουλος στην HR Reimagined της έχει επιτρέψει να συνεργάζεται με startups, βοηθώντας τες να αντιμετωπίσουν αυτές τις αλλαγές μέσω της ανάπτυξης στρατηγικών ταλέντου προσαρμοσμένων στις μοναδικές τους κουλτούρες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας της, η Davies επικεντρώθηκε στην ηγεσία, τη μάθηση και την οργανωσιακή κουλτούρα, και οι παρατηρήσεις της βρήκαν απήχηση στο κοινό. Τόνισε ότι στο σημερινό γρήγορο ψηφιακό τοπίο, οι εταιρείες πρέπει να προσαρμόζονται συνεχώς για να παραμένουν ανταγωνιστικές. «Δεν είναι μόνο να συμβαδίζεις με την τεχνολογία, αλλά να καλλιεργείς μια κουλτούρα που μπορεί να αγκαλιάσει την αλλαγή», δήλωσε.

Η Beth Davies εξηγεί την κουλτούρα της Tesla με 6 απλά σημεία. 

Ως μία από τους κεντρικούς ομιλητές στο φετινό Digital Agenda Summit, η ομιλία της Davies ξεχώρισε για τον συνδυασμό πρακτικών συμβουλών, προσωπικών ανέκδοτων και στρατηγικών αναλύσεων. Η ικανότητά της να συσχετίζει τις εμπειρίες της σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες με τις ευρύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σήμερα κατέστησε την ομιλία της εξαιρετικά σχετική με το θέμα του συνεδρίου για την ψηφιακή καινοτομία και τον μετασχηματισμό.

Η επαγγελματική πορεία της Davies, από την ηγεσία ομάδων στην Tesla και την Apple έως την ίδρυση της δικής της συμβουλευτικής εταιρείας, αποτελεί έμπνευση για όσους επιθυμούν να κάνουν τη διαφορά στη βιομηχανία της τεχνολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Digital Agenda Summit  |  Apple  |  Tesla  |  Microsoft  |  news  |  lifestyle  |  τεχνολογία  |  AI  |  must know

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση