ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Μακρυμάνικο bodycon φόρεμα και μποτάκια
 

Carini: Απολογήθηκε στην Αλγερινή πυγμάχο

«Έκανα λάθος», είπε μεταξύ άλλων

Μαρία Σάββα

Ο αγώνας πυγμαχίας ανάμεσα στην Άντζελα Καρίνι και την Ιμάνι Κελίφ έγινε θέμα συζήτησης την Πέμπτη το απόγευμα (1/8) όταν η Ιταλίδα αθλήτρια αποχώρησε από τον αγώνα μόλις στα πρώτα 46 δευτερόλεπτα. Η Καρίνι, αποκλεισμένη από την Αλγερινή αθλήτρια, εξήγησε ότι δεν άντεξε τα χτυπήματα της αντιπάλου της και αποφάσισε να αποσυρθεί για τη σωματική της ακεραιότητα. Υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή δεν ήταν μια ήττα, αλλά μια ώριμη κίνηση για την προστασία της.

Την Παρασκευή (2/8), η Καρίνι απολογήθηκε δημόσια για τη συμπεριφορά της απέναντι στην Κελίφ, λέγοντας: «Είναι μια γυναίκα που ήρθε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως και εγώ». Παραδέχτηκε ότι μετάνιωσε που δεν χαιρέτησε την αντίπαλό της στο τέλος του αγώνα, αναγνωρίζοντας το λάθος της.

Δηλώσεις της Άντζελα Καρίνι:

Για τον αγώνα: «Αμέσως κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ένιωσα το χτύπημα και ο πόνος ήταν αφόρητος. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχα αποχωρήσει από το ρινγκ πριν το τέλος του αγώνα. Είμαι πολεμίστρια. Αλλά ακόμη και οι πολεμιστές, όταν βλέπουν ότι η μάχη έχει τελειώσει, καρφώνουν τα σπαθιά τους στο έδαφος και παραδίδονται».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με την αθλήτρια από την Αλγερία: «Δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνει την Ιμάνι. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε τίποτα για την αντίπαλό μου, εκτός από ένα πράγμα: δεν έχει να κατηγορήσει τον εαυτό της για τίποτα. Είναι μια γυναίκα που ήρθε για να αγωνιστεί, όπως κι εγώ. Ποια είμαι εγώ για να την κρίνω; Δεν είναι στο χέρι μου να το κάνω εγώ, είναι στο χέρι άλλων».

Για το γεγονός ότι δεν χαιρέτησε την αντίπαλό της: «Έκανα λάθος. Έφυγα από το ρινγκ γεμάτη οργή. Ποτέ δεν έχω αφήσει αγώνα χωρίς να χαιρετίσω την αντίπαλό μου. Ζητώ συγγνώμη από την Ιμάνι».

Η ειλικρινής απολογία της Καρίνι και η εξήγηση της για την απόφασή της να αποχωρήσει από τον αγώνα δείχνουν τον σεβασμό και την αυτογνωσία που τη διακρίνουν ως αθλήτρια.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση