ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Μακρυμάνικο bodycon φόρεμα και μποτάκια
 

Έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός Alain Delon

Ο εμβληματικός Γάλλος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Μαρία Καραμάνου

Ο Alain Delon, ένας από τους πιο εμβληματικούς και χαρισματικούς ηθοποιούς του γαλλικού και παγκόσμιου κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 18 Αυγούστου, σε ηλικία 88 ετών. Η απώλειά του σηματοδοτεί το τέλος μιας λαμπρής εποχής για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, αφήνοντας πίσω του ένα ανεκτίμητο καλλιτεχνικό έργο που θα παραμείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη του κοινού.

Ο Delon γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1935 στο Sceaux, στα προάστια του Παρισιού, και από νωρίς φάνηκε ότι ήταν προορισμένος για κάτι σπουδαίο. Ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 1950, με την ταινία «Quand la femme s’en mêle» του Yves Allégret, αλλά η μεγάλη του αναγνώριση ήρθε λίγο αργότερα, όταν ένας «σκάουτερ» τον εντόπισε σε ένα κάστινγκ στο περιθώριο του Φεστιβάλ Καννών. Ο νεαρός τότε Delon, ο οποίος εργαζόταν σε διάφορες δουλειές για να επιβιώσει, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις με την εκρηκτική του προσωπικότητα και το αξεπέραστο ταλέντο του.

Με μια καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από έξι δεκαετίες, πρωταγωνίστησε σε ταινίες που έμειναν στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, όπως «Ο Σαμουράι» (1967) και «Το Ρόδο του Καΐρου» (1970), κερδίζοντας φήμη και αναγνώριση ως ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της εποχής του. Γοητευτικός, αινιγματικός και με μια σπάνια σκηνική παρουσία, ο Alain Delon κατέκτησε τις καρδιές των θεατών με τις αξέχαστες ερμηνείες του.

Το 2019, τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας του στο Φεστιβάλ Καννών. Κατά τη διάρκεια της απονομής, που έγινε από την κόρη του Anouchka, ο ίδιος σχολίασε με χαρακτηριστική μελαγχολία ότι αυτό το βραβείο ήταν για εκείνον «ένα μεταθανάτιο αφιέρωμα» που του αποδόθηκε «εν ζωή».

Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε από τα παιδιά του, Alain-Fabien, Anouchka και Anthony, μέσω ενός δελτίου Τύπου. Στην ανακοίνωσή τους, ανέφεραν, «Ο Alain-Fabien, Anouchka και Anthony και ο σκύλος του, Λούμπο, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο σπίτι του στο Douchy, περιτριγυρισμένος από τα τρία του παιδιά και την οικογένειά του. Η οικογένεια σας ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική του ζωή σε αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή του πένθους».

Ο Delon άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον κινηματογράφο, με την καριέρα του να αποτελεί υπόδειγμα για τους μελλοντικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο της τέχνης, αλλά η κληρονομιά του θα συνεχίσει να εμπνέει και να συγκινεί για πολλές γενιές ακόμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση