ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Μακρυμάνικο bodycon φόρεμα και μποτάκια
 

Ο Ραφαέλ Ναδάλ αποσύρεται από το τένις

Η ανακοίνωση του.

Μαρία Καραμάνου

Έπειτα από μία καριέρα γεμάτη διακρίσεις, κατακτήσεις και ανεπανάληπτες στιγμές, ο Ραφαέλ Ναδάλ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το επαγγελματικό τένις στο τέλος της φετινής σεζόν. Ο θρυλικός Ισπανός τενίστας, κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων και 92 συνολικών τρόπαιων, ολοκληρώνει την αθλητική του πορεία μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Ναδάλ, που πρόσφατα γιόρτασε τα 38α γενέθλιά του, αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες λόγω τραυματισμών τα τελευταία χρόνια. Η ανακοίνωση της απόσυρσής του έρχεται ως επιστέγασμα μιας μακράς περιόδου αποκατάστασης και προσαρμογής, καθώς ο σπουδαίος αθλητής έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν 2023 εξαιτίας ενός τραυματισμού στο ισχίο. Παρά τις επίμονες προσπάθειές του να επιστρέψει σε κορυφαίο επίπεδο, η απόφαση να πει «αντίο» στην ενεργό δράση φάνηκε αναπόφευκτη.

Η τελευταία εμφάνιση του Ναδάλ θα πραγματοποιηθεί με τα χρώματα της Ισπανίας στον τελικό του Davis Cup τον επόμενο μήνα στη Μάλαγα. Ο Ισπανός τενίστας θα κλείσει την καριέρα του με την ίδια φλόγα που τον ανέδειξε σε έναν από τους σπουδαιότερους αθλητές όλων των εποχών, υπερασπιζόμενος τα χρώματα της πατρίδας του σε μία διοργάνωση όπου έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του. Ο Ναδάλ βοήθησε την Ισπανία να κατακτήσει πέντε τίτλους Davis Cup, με τον τελευταίο το 2019, και είναι έτοιμος να κάνει μια τελευταία δυναμική εμφάνιση.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, ο Ναδάλ μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που βίωσε τα τελευταία χρόνια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η πραγματικότητα είναι ότι ήταν μερικά δύσκολα χρόνια, τα δύο τελευταία ειδικά. Δεν νομίζω ότι μπόρεσα να παίξω χωρίς περιορισμούς». Οι δηλώσεις του αποτυπώνουν την ψυχική και σωματική κόπωση που συσσώρευσε στη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του, κατά την οποία κέρδισε σχεδόν 135 εκατ. δολάρια από χρηματικά έπαθλα.

Ο Ναδάλ, γνωστός και ως «βασιλιάς του χώματος», θα μείνει στην ιστορία ως ο απόλυτος κυρίαρχος του Roland Garros, κατακτώντας το τρόπαιο του Παρισιού 14 φορές. Ταυτόχρονα, με τις νίκες του στα υπόλοιπα Grand Slam – τέσσερις φορές πρωταθλητής στο US Open, δύο φορές στο Australian Open και δύο φορές στο Wimbledon – κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους τενίστες όλων των εποχών. Η σπουδαία του καριέρα περιλαμβάνει, επίσης, δύο Ολυμπιακά χρυσά μετάλλια και αμέτρητες στιγμές που ενθουσίασαν το κοινό και ενέπνευσαν τις επόμενες γενιές αθλητών.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση