«Θα πάμε στις παραλίες αυτό το καλοκαίρι» ρώτησε το RaiNews24 την Ιταλίδα υφυπουργό πολιτιστικής κληρονομιάς και τουρισμού της Ιταλίας Λορέντζα Μπονακόρσι η οποία δήλωσε ότι «δουλεύουμε προκειμένου να μπορέσουμε να πάμε»
Η αλήθεια είναι ότι το θέμα της παραλίας απασχολεί πολύ κόσμο ο οποίο ανυπομονεί να βγει από το σπίτι του και να πάει για ένα μπάνιο όσο το καλοκαίρι πλησιάζει.
Η Ιταλία αρχίζει σιγά-σιγά να ανοίγει κάποιες επιχειρήσεις ελπίζοντας ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα επιτρέποντας τις διακοπές των πολιτών στις ιταλικές παραλίες. Η Ιταλία εξάλλου στηρίζει ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας της στον τουρισμό όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.
Όπως συμβαίνει και με άλλους ιούς η Ιταλία περιμένει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού θα περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού και άρχισε να συζητάει τα μέτρα που πρέπει να ισχύσουν στις παραλίες προκειμένου να προστατευτούν οι λουόμενοι.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera μερικά από τα μέτρα που θα λάβουν θα είναι τα εξής:
Social Distancing στην άμμο
Φυσικά στις οργανωμένες παραλίες δεν μπορούν οι λουόμενοι να βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλο. Για αυτό τον λόγο οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και οι διαχειριστές παραλιών έχουν αρχίσει ήδη διάλογο.
Όπως φαίνεται οι επισκέπτες θα πρέπει να «κρατάνε» από πριν την ομπρέλα τους. Δηλαδή να επικοινωνούν με τις παραλίες για να διασφαλίσουν την θέση τους. Με αυτό τον τρόπο θα ελέγχεται ο αριθμός των λουόμενων και θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Ακόμα τεθούν σε λειτουργία ειδικές εφαρμογές που θα ενημερώνουν για τις ασφαλείς ώρες επίσκεψης στις παραλίες ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους.
Οι ομπρέλες θα έχουν απόσταση 14-16 τετραγωνικά μέτρα και εμβαδό περίπου 4m x 4m έτσι ώστε να μην βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο οι επισκέπτες.
Συζητείται ακόμα να μπορούν μέχρι 4 άτομα να βρίσκονται κάτω από την ίδια ομπρέλα όμως αν πρόκειται να απομακρυνθούν θα πρέπει να φοράνε μάσκα.
Χώροι για ομαδικά παιχνίδια όπως beach volley ή ρακέτες θα είναι εκτός λειτουργίας και θα απαγορεύεται η χρήση τους από τους επισκέπτες.
Εστιατόρια και beach bar που θα βρίσκονται στην παραλία θα χρησιμοποιούν μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης.
Εξετάζεται ακόμα η περίπτωση να δίνεται πρόσφατο πιστοποιητικό αντισωμάτων στην είσοδο και υπάρχουν σκέψεις για παραβάν από πλέξιγκλας