Ριάνα Στυλιανού
Η αγαπημένη παρουσιάστρια μπήκε στην κουζίνα της παρέα με την κορούλα της, Μαρίνα, για να φτιάξει τα καθιερωμένα Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια που όπως ανάφερε και η ίδια, φτιάχνει κάθε χρόνο.
Η Ελένη Μενεγάκη το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου δημοσίευσε μία φωτογραφία και σχολίασε: «Με τα δυο χεράκια πλάθω κουλουράκια ... ( χρόνια τώρα κάνω κουλουράκια με κρασί, συνταγή της @argirobarbarigou είναι το κάτι άλλο !) Την ίδια σκηνή την έχω ζήσει με όλα μου τα παιδιά σε αυτή την ηλικία ! Καλά Χριστούγεννα #eleni!
Εάν αναρωτιέστε ποια είναι αυτή η συνταγή για τα πολύ νόστιμα κουλουράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, τότε κάντε scroll down, και φτιάξτε τα και εσείς με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μια δραστηριότητα που θα σας φέρει χωρίς αμφιβολία... λίγο πιο κοντά στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Θα χρειαστείτε:
600 γραμ. αλεύρι μαλακό ή γ.ο.χ.
1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 + 1/4 φλ. ελαιόλαδο απαλό ή ηλιέλαιο (μπορείτε και μισό-μισό)
1/2 φλ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
1 κ.γλ. κοφτό κανέλλα
1/3 κ.γλ. γαρύφαλλο
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
1/4 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
Λίγο σουσάμι για το τελείωμα
H εκτέλεση:
1. Για τα κουλουράκια με κρασί και ελαιόλαδο, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
2. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη και το απαλό ελαιόλαδο. Με το σύρμα τα ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε τα υλικά.
4. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο φρέσκο χυμό πορτοκάλι σε ένα μεγάλο ποτήρι, γιατί φουσκώνει και χύνεται.
5. Το προσθέτουμε στο μίγμα, καθώς και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
6. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι κι ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει χυλός και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά με τα χέρια, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη, μαλακή, απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.
7. Πλάθουμε τα κουλουράκια κρασιού σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
8. Τα βουτάμε στο σουσάμι.
9. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
10. Καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο πάνω στο κάθε κουλουράκι.
11. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170°C για 25-30΄.