ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: red mini dress με γόβες και bow στα μαλλιά
 

Ο Χρίστος Ησαΐα είναι ο σεφ πίσω από τα υπέροχα πιάτα του Anemi Bistrot

«Το Anemi είναι ένα κλασσικό εστιατόριο, με συνταγές όχι πολύ μοντέρνες»

Wiz Guide

Το WiZ συνάντησε τον σεφ που με τις υπέροχες συνταγές του μάς έχει μυήσει στην απαράμιλλη γοητεία και νοστιμάδα της αυθεντικής γαλλικής κουζίνας.

Τέσσερις και κάτι μήνες μετά την άφιξη του Anemi Bistrot στη Λεμεσό, μιλήσαμε με τον σεφ του υπέροχου αυτού εστιατορίου προσπαθώντας να απαριθμήσουμε όλους τους λόγους για τους οποίους αγαπήθηκε τόσο γρήγορα και τόσο πολύ από τον κόσμο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Maison Anemi (@maisonanemi)

Αρχικά, να πούμε πως ο Χρίστος Ησαΐα είναι ο επικεφαλής στην κουζίνα του Anemi, και ότι (πριν καν ανοίξει το εστιατόριο) συνέβαλε τόσο στον σχεδιασμό της κουζίνας και του concept, όσο και του μενού. Ο Χρίστος βρίσκεται στην Κύπρο από το 2016, μετά και το πέρασμα που έκανε σε διάστερο (Michelin) εστιατόριο στην Αγγλία, λίγο μετά τις εκεί σπουδές του.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Maison Anemi (@maisonanemi)

Μιλώντας μας για τη φιλοσοφία του μενού στο Anemi, μας εξήγησε ότι πρόκειται για ένα γαλλικό bistro, εξ ου και δουλεύουν αποκλειστικά με εποχιακά υλικά. «Το μενού αλλάζει συχνά, ειδικά σε σχέση με τα λαχανικά, τα οποία αξίζει να αναφέρουμε πως είναι βιολογικά από τοπικούς παραγωγούς. Πρώτο και κύριο μέλημά μας είναι η ποιότητα της πρώτης ύλης -από τα sauces, τα dressings και τα γλυκά, που γίνονται όλα επί τόπου, μέχρι τα steaks, το κοτόπουλο και γενικά τα κρέατα και τα ψάρια που είναι όλα ολόφρεσκα, αφού οι προμηθευτές μας μάς παραδίδουν 2 με 3 φορές τη βδομάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο σεφ.

«Το Anemi είναι ένα κλασσικό εστιατόριο, με συνταγές όχι πολύ μοντέρνες», επισημαίνει, δίνοντας το στίγμα μέσα από κάποια πιάτα του μενού τα οποία όχι μόνο αγαπήθηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή, αλλά δύσκολα κιόλας θα τα βρεις οπουδήποτε αλλού, μαγειρεμένα με τον ίδιο τρόπο.

«Για παράδειγμα, το Dover sole meuniere, έχει καταστεί πολύ δημοφιλές πιάτο, αφού κανείς άλλος δεν το μαγειρεύει όπως εμείς. Το ίδιο ισχύει για άλλα πιάτα, όπως το Carpaccio γαρίδας (Gambero Rosso), αλλά και για τον βασιλικό σολομό Ora King, ο οποίος έρχεται κάθε Παρασκευή από τη Νέα Ζηλανδία, για πολύ λίγα εστιατόρια στο νησί. Πολύ διάσημο από το μενού είναι και το πιπεράτο Mac n cheese, που επίσης δύσκολα βρίσκεις αλλού».

Δείτε περισσότερα στο Wiz Guide

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση

X