Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: τα κινητά μας τηλέφωνα δεν είναι και τα πιο καθαρά μας αντικείμενα! Μια έρευνα του 2017 αποκάλυψε πως τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν 10 φορές περισσότερα μικρόβια από ότι το κάθισμα της τουαλέτας μας! Ω, ναι... καλά διαβάσατε!
Και ενώ η απολύμανση του κινητού μας ήταν πάντα σημαντική, με την έξαρση του κορωνοϊού είναι ακόμη περισσότερο, αφού πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι ο νέος κορωνοϊός, που προκαλεί τη νόσο COVID-19, μπορεί να επιβιώσει σε επιφάνειες, έως και τρεις ημέρες.
Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζουμε το αγαπημένο μας smartphone; Καλό είναι να καθαρίζεται κάθε φορά που το ακουμπάμε σε επιφάνειες εκτός του δικού μας χώρου, αλλά και όταν το δίνουμε σε κάποιο άλλο άτομο να το χρησιμοποιήσει.
Πώς μπορούμε να το καθαρίσουμε; Δείτε στην συνέχεια 3 τρόπους και επιλέξτε όποιον είναι πιο πρακτικός για εσάς.
- Απολυμαντικά μαντιλάκια: Καλό είναι να έχεις μαζί σου αντισυπτικά μαντηλάκια και κάθε φορά που αγγίζει κάποιος το κινητό σου ή το τοποθετείς σε μια επιφάνεια, να το καθαρίζεις.
- Λευκό οινόπνευμα και νερό: Για έναν βαθύ καθαρισμό οι ειδικοί προτείνουν να φτιάξεις ένα διάλυμα με οινόπνευμα (40%) και νερό (60%). Βούτηξε την άκρη από το πανάκι ή μία μπατονέτα μέσα στο διάλυμα που έφτιαξες και με αυτό καθάρισε το κινητό σου. Σημείωσε πως δεν πρέπει να βάλεις το υγρό απευθείας επάνω στην οθόνη σου.
- Χρησιμοποίησε ένα πανάκι με μικροΐνες: Ένα πανάκι με μικροΐνες το οποίο θα έχεις πάντα μαζί σου είναι μια υπέροχη λύση για να καθαρίζεις το κινητό σου.
Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε πως καθαριστικά για τζάμια, χαρτοπετσέτες, ξύδι και προϊόντα οικιακού καθαρισμού δεν πρόκειται να "δουλέψουν" στο κινητό σας όπως πρέπει.