Ριάνα Στυλιανού
Οι πράσινοι χυμοί έχουν κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στον κόσμο της υγιεινής διατροφής, με τη φρεσκάδα και τα θρεπτικά τους συστατικά να κάνουν «θόρυβο» στον χώρο της υγιεινής διατροφής.
Εξάλλου τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι ό, τι πιο κοντά στην ενέργεια του ήλιου έχουμε στη γη.
Έτσι όταν πίνουμε πράσινους χυμούς είναι σαν να βάζουμε την ενέργεια του ήλιου στο σώμα μας, και ανάλογα με την εποχή, τον χειμώνα θυμίζουμε στο σώμα μας τη δύναμη του καλοκαιριού και το καλοκαίρι μάς βοηθούν να κρατάμε το σώμα μας ενυδατωμένο.
Αντιλαμβάνεστε ότι οι πράσινοι χυμοί είναι απαραίτητοι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Ξεκινήστε το πρωινό σας με ένα φυσικό, βιολογικό πράσινο χυμό λαχανικών και θα αισθανθείτε αμέσως περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα. Καταναλώνεται ιδανικά με άδειο στομάχι και πρέπει να προηγείται 10-15 λεπτά πριν από κάθε γεύμα.
Γιατί είναι καλό να πίνουμε πράσινους χυμούς
1. Όταν τα λαχανικά γίνονται χυμός το σώμα απορροφά πολύ καλύτερα όλα τα θρεπτικά συστατικά τους.
2. Το σώμα γεμίζει με βιταμίνες, οξυγόνο, φυτοθρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.
3. Οι χυμοί είναι ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να καταναλώνουμε την ιδανική ποσότητα λαχανικών που χρειαζόμαστε κάθε μέρα.
4. Προσφέρουν στο σώμα τα απαραίτητα ένζυμα που χρειάζεται. Ο τρόπος που γερνάει το σώμα, είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον αριθμό των ενζύμων που υπάρχουν μέσα στο σώμα μας. Οπότε προσθέτοντας πράσινους χυμούς στην καθημερινή μας διατροφή προσθέτουμε χρόνια στη ζωή μας.
5. Βοηθούν το σώμα να γίνει πιο αλκαλικό. Είναι πολύ σημαντικό να εισάγουμε πιο αλκαλικές τροφές στη διατροφή μας, γιατί οι περισσότερες τροφές που καταναλώνουμε είναι όξινες. Ταυτόχρονα, το στρες δημιουργεί και αυτό με τη σειρά του ένα όξινο περιβάλλον στον οργανισμό μας.
Φτιάξτε τον δικό σας πράσινο Χυμό
Συστατικά
1 πράσινο μήλο – με τη φλούδα
1-2 λεμόνια
2 φύλλα σέλινο
2 χούφτες σπανάκι ή και μαϊντανό ή οποιοδήποτε άλλο πράσινο λαχανικό.
Οδηγίες
1. Πλύνετε καλά τα λαχανικά.
2. Γεμίστε ένα μπολ με νερό και προσθέστε 2-4 κουτ. σούπας ξίδι.
3. Βάλτε τα λαχανικά μέσα στο νερό και αφήστε τα για περίπου 15 λεπτά
4. Αφού ξεπλύνετε με νερό, Ξεπλύνετε με νερό, αφαιρέστε την φλούδα μόνο από το λεμόνι και κόψτε σε κομμάτια τα υπόλοιπα λαχανικά.
5.. Περάστε τα από τον αποχυμωτή σας.
6. Καταναλώσετε τον χυμό άμεσα, αλλιώς διατηρήστε τον στο ψυγείο σε κλειστό μπουκάλι.
Στους πράσινους χυμούς ταιριάζει επίσης και το αγγούρι. Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα λαχανικά και καλό είναι να υπάρχει εναλλαγή ανάλογα και με τα φρέσκα λαχανικά εποχής.