ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Πόσος ανταγωνισμός χωράει σε μία ερωτική σχέση;

Πότε ο ανταγωνισμός σε μία σχέση είναι θεμιτός και κυμαίνεται στα πλαίσια της εξέλιξης και πότε αρχίζει να απομακρύνει τους δύο ερωτικούς συντρόφους.

Ζωή Τουτουντζίδου

Ανταγωνισμός…Στο άκουσμα αυτή της λέξης σκεφτόμαστε αμέσως εργασία, παλιές φιλίες και συνεργάτες. Τι γίνεται όμως αν ο ανταγωνισμός κυριαρχεί και στην ερωτική μας ζωή; Και πόσο ανταγωνισμός χωράει τελικά σε μία σχέση;

Συνήθως όταν ακούμε ότι υπάρχει ανταγωνισμός στο ζευγάρι αμέσως το μυαλό μας πάει σε μα σχέση που διέπετε από ζήλεια, καβγάδες και διαμάχη, συνήθως χωρίς λόγο και αιτία. Αρχικά όμως ας αναλύσουμε γιατί ένα ζευγάρι ανταγωνίζεται και τι συναισθήματα το οδηγούν σε μία τέτοια πράξη.

Η ανταγωνιστικότητα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μιας ερωτικής σχέσης και συνήθως προέρχεται από την επιθυμία των ανθρώπων να γίνονται συνεχώς καλύτεροι και να επιτυγχάνουν σε όλους τους τομείς. Στις ερωτικές τους σχέσεις τα άτομα με ανταγωνιστικά αισθήματα προσπαθούν να προβάλουν τον καλό τους εαυτό και καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να καταφέρουν να νικήσουν τον αντίπαλο τους και κατ’ επέκταση τον σύντροφο τους.

Από την μία αυτή η πράξη είναι καλή, καθώς σημαίνει ότι ακόμη μας ενδιαφέρει η άποψη του άλλου και θέλουμε να νιώθει περήφανος και εμείς αντάξιοι απέναντι του. Από την άλλη όμως μπορεί να οδηγήσει σε ζήλια, καυγάδες ακόμα και συναισθηματική απομάκρυνση. Και κάπου εδώ έρχεται το ερώτημα, πότε ο ανταγωνισμός σε μία σχέση είναι θεμιτός και κυμαίνεται στα πλαίσια της εξέλιξης και πότε αρχίζει να απομακρύνει τους δύο ερωτικούς συντρόφους.

Λοιπόν, το κλειδί για ακόμη μία φορά βρίσκεται στο μέτρο και την αντίληψη. Είναι πολύ σημαντικό ο κάθε άνθρωπος να αναγνωρίζει και να δέχεται τα όποια ανταγωνιστικά συναισθήματα μπορεί να έχει μέσα στη σχέση του. Από την μία πρέπει να μην γίνεται κατάχρηση της υπομονής και αναγνώρισης του άλλου και από την άλλη πρέπει πάντα να ελέγχουμε σε πιο βαθμό μπορούμε να ανταγωνιστούμε τον άλλο και που. Η ανταγωνιστικότητα μέχρι ένα ορισμένο επίπεδο μπορεί να είναι λειτουργική καθώς κάνει το ζευγάρι να δίνει συνεχώς τον καλύτερό του εαυτό, αν όμως γίνεται ελεγκτική απέναντι στον άλλο και τον γεμίζει συνεχώς συναισθήματα θυμού και οργής τότε πολύ πιθανόν πρέπει να κάτσουμε να αναλογιστούμε την αξία της σχέση μας και του συντρόφου μας.

Το σημαντικότερο είναι να νιώθουμε ασφαλής μέσα στην σχέση καθώς έτσι είναι σαφώς πιο εύκολο να δεχθούμε τον φιλικό ανταγωνισμό εκ μέρους του συντρόφου μας και παράλληλα να ενδυναμώσουμε την σχέση μας μέσα από αυτό, παρά να την πληγώνουμε καθημερινά με αρνητικά συναισθήματα.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

X