ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Μακρυμάνικο bodycon φόρεμα και μποτάκια
 

Η Αριάνα Demian μάς υποδέχεται στο στούντιο των Canvags

O τρόπος που μιλά για το νέο της εγχείρημα, αλλά και τη βιώσιμη μόδα σε καθηλώνει, δεν μπορείς παρά να δώσεις το 100% της προσοχής σου.

Η Αριάνα Demian δεν κατηγοριοποιείται εύκολα. Φοίτησε Νομική στο Manchester με μεταπτυχιακό στο Λονδίνο, παρακολούθησε μαθήματα σεναριογραφίας στο Central Saint Martins, βρέθηκε ανάμεσα στους φιναλίστ στον διαγωνισμό καινοτομίας του BBC και εργάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της Αγγλίας σε εργασίες που αφορούσαν στην στρατηγική αναδιοργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες μιας μοντέρνας κοινωνίας ενώ στην Κύπρο, παράλληλα με τη δικηγορική άσκηση, την έχεις δει συχνά σε καμπάνιες σχεδιαστών. Τώρα μάς ξανασυστήνεται ως δημιουργός των Canvags, με σκοπό να ωθήσει και να προωθήσει τη βιωσιμότητα. 

''Το Canvag στρώνει τον δρόμο για μια πιο βιώσιμη ζωή. Με μικρά βήματα, με μια οικολογική chic τσάντα για παράδειγμα, μπορεί κανείς να αρχίσει να σκέφτεται και να πράττει πιο οικολογικά, να σέβεται τον πλανήτη, να αγαπά τους ανθρώπους και τα ζώα, και να ζει σε μια ισορροπημένη οικονομία. Τα σχέδια μου έχουν συχνά διπλό νόημα, για να εμπνεύσουν, να σε προβληματίσουν, και να σου αλλάξουν τις συνήθειές σου αν πιστεύεις πως χρειάζεται'' λέει μιλώντας για τη φιλοσοφία του brand της.

Το στούντιο της, στην οδό Ναυπάκτου 6 στη Λευκωσία, είναι ακριβώς αυτό που περίμενες από μια γυναίκα με τόσο έντονη την οικολογική συνείδηση. Μίνιμαλ, χωρίς υπερβολική διακόσμηση, με φυσικό φως να ρέει άφθονο, φυσικά υλικά και χρώματα, μεγάλες δόσεις ξύλου και vintage αντικείμενα. 

''Στον συγκεκριμένο χώρο με τράβηξε η ενέργεια του. Ένιωσα αμέσως πως ήταν δικός μου'' λέει και συμπληρώνει πως, ως επί το πλείστον, φρόντισε να τιμήσει την αρχική μορφή του κρατώντας το πάτωμα και τη βιβλιοθήκη που βρήκε μέσα. Κατά τα άλλα, έβαλε το δικό της στίγμα με συλλεκτικά έπιπλα και χαλιά σε φυσικούς χρωματισμούς.  

Τα πιστεύω της, και ο στόχος που έθεσε με την ίδρυση του Canvags είναι ολοφάνερα και στον χώρο. Έτσι αντιλαμβάνεσαι τη σοβαρότητα ενός καλλιτέχνη, όταν όλα όσα πρεσβεύει αντικατοπτρίζονται και στον χώρο εργασίας του. 

''Στον χώρο θα βρεις καναπεδες απο ψάθα, τραπεζάκια απο παλία skateboards, stools απο κορμους δέντρων, μαξιλάρια φτιαγμένα απο ανακυκλωμενο πλαστικό και αρχοντικές καρέκλες από την τραπεζαρία της γιαγιάς μου, ενώ οι Canvags κρεμονται απο σιδηροκατασκευές. Έχω παντρέψει το παρελθόν με το μέλλον'', απαντά και με μια ματιά στο στούντιο γίνεται αντιληπτό πως τα μόνα που σπάζουν τη μονοχρωμία είναι τα vintage αντικείμενα, όπως για παράδειγμα η φανταστική μικρή τηλεόραση του παππού της, με παλιό σχέδιο αλλά με έντονο χρώμα που άνετα θα ταίριαζε σε οποιαδήποτε μοντέρνα συλλογή με vintage στοιχεία. 

''Βρίσκω πολύ ελκυστικό το γεγονός ότι κάθε αντικείμενο έχει μια ξεχωριστη ιστορία πίσω του, που δεν πεθαινει ποτε, αφού ο επόμενος ιδιοκτήτης τού ξαναδίνει ζωή και αξία. Πολλά αντικείμενα δεν πρόκειται να βγουν ξανά, ή τουλάχιστον δεν θα φτιαχτούν ξανά με τον ίδιο τρόπο και αυτό το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Τα vintage αντικείμενα ταιριαζουν με την sustainable φιλοσοφια μου''. Το πάθος για τη φιλοσοφία που ακολουθά είναι ολοφάνερο με τον τρόπο που μιλά για το κάθε τι μέσα στο στούντιο.  

Σε όλα αυτά, ξεχωριστή θέση στην καρδιά της έχει το παλιό, πετρόλ τηλέφωνο του παππού της, που φύλαξε ειδικά γι' αυτήν και πλέον βρίσκεται σε ένα από τα ράφια του καταστήματος σαν μία ακόμα σύνδεση του παρόντος με το παρελθόν. 

Με όλα αυτά υπόψη, δεν θα μπορούσε παρά να σε πείσει πως αυτά που λέει έχουν απεριόριστη σημασία, και να σε μυήσει στον κόσμο των Canvags. Δεν είναι ακόμα μία καλλιτέχνις που προσπαθεί να επιβιώσει στην Κύπρο, αλλά μια γυναίκα αφοσιωμένη στο να περάσει το sustainability σαν τρόπο ζωής. Αναπόφευκτα η συζήτηση ολοκληρώνεται στα πρωτότυπα, βιώσιμα tote bags που πλέον έχουν γίνει viral. 

''Γενικά το sustainable fashion εστιάζει την προσοχή του σε όλον τον κύκλο ζωής που έχει ένα ρούχο από την ώρα δημιουργίας του μέχρι και το τέλος της χρήσης του, αν και το ιδανικό θα ήταν να μην έχει τέλος χρήσης. Δίνει σημασία στην παραγωγή ρούχων που έχουν δημιουργηθεί τίμια, ηθικά και από βιώσιμα υλικά, σε μεταχειρισμένα ή αλλιώς vintage ρούχα, και σε ρούχα που μπορούν να διορθωθούν, να ξανασχεδιαστούν και ξαναχρησιμοποιηθούν (upcycle). Δεν είναι απλώς μια τάση, γιατί έχουμε φτάσει τα όρια του υπερκαταναλωτισμού, είναι ανεπίτρεπτο να αγνοούμε τον χρόνο που χρειάζεται η γη να ανανεώσει τους φυσικούς πόρους που εκμεταλλευόμαστε και πλέον δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουμε πρότυπα μιας βιώσιμης επιχείρηση με βιώσιμες σχέσεις''.

O τρόπος που μιλά για το νέο της εγχείρημα, αλλά και τη βιώσιμη μόδα σε καθηλώνει, δεν μπορείς παρά να δώσεις το 100% της προσοχής σου. Άλλωστε, τόσο η ίδια όσο και τα Canvags ήρθαν για να μείνουν στην Κύπρο, τουλάχιστον μέχρι το μήνυμα της να ακουστεί καθαρά σε κάθε άκρη του νησιού και ακόμα παραπέρα.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
αριάνα demian  |  canvag  |  visit  |  deco  |  κύπρος  | 

DECO: Τελευταία Ενημέρωση