ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

3+1 Χριστουγεννιάτικα cocktail για να απολαύσετε στο σπίτι σας

Σούπερ festive και πολύ εύκολα στην εκτέλεσή τους

Ριάνα Στυλιανού

Τα Χριστούγεννα it’s just around the corner... και εμείς δεν μπορούμε με τίποτα να κρύψουμε τον ενθουσιασμό μας. Οι προετοιμασίες για τα γιορτινά τραπέζια άρχισαν ήδη, με εμάς να ψάχνουμε μανιωδώς για νέες συνταγές για να δοκιμάσουμε, νέα deco ideas για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας και φυσικά τι δώρα θα πάρουμε στα αγαπημένα μας πρόσοπα.

Για να κάνουμε λοιπόν αυτή την διαδικασία ακόμα πιο φαν, σκεφτήκαμε να μοιραστούμε μαζί σας 4 υπέροχες και πολύ νόστιμες συνταγές cocktail, που θα απογειώσουν τη γιορτινή σας διάθεση στο μάξιμουμ. 

Κλασικό mulled wine 


gaby_dyson on Unsplash

Συστατικά

Ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί 750 ml
1 μεγάλο ξυλάκι κανέλας, ή 2 μικρά
2 αστέρια γλυκάνισου
4 γαρύφαλλα
2 λωρίδες ξύσμα λεμονιού, καθαρισμένο με αποφλοιωτή λαχανικών
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Eκτέλεση
1.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το κόκκινο κρασί, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το γαρύφαλλο, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη. Αφήστε όλα τα υλικά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

2. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, αφήνοντάς τη να κρυώσει για περίπου30 λεπτά.

3. Για να το σερβίρετε, ξαναζεστάνετε το ρόφημα χωρίς να είναι υπερβολικά ζεστό, και σερβίρετε σε φλιτζάνια που να είναι ανθεκτικά στη θερμότητα.

Χριστουγεννιάτικο punch


frank_zhang on Unsplash

Συστατικά

Μπόλικα κόκκινα σταφύλια
750 ml prosecco
1 λίτρο θολό χυμό μήλου
πάγος
250 ml τζιν sloe
50 ml λικέρ βοτάνων
Τζίντζερ κομμένο σε μικρά κομματάκια
3-4 κλωναράκια δεντρολίβανο
1 κλημεντίνη κομμένη σε λεπτές φέτες

Eκτέλεση

1. Η προετοιμασία ξεκινά μια μέρα πριν το σερβίρισμα του punch. Αρχικά, βάλτε τα σταφύλια στην κατάψυξη για περίπου 8-12 ώρες ή μέχρι να παγώσουν. Τοποθετήστε επίσης το prosecco και το χυμό μήλου στο ψυγείο για να παγώσουν.

2. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, βάλτε τα κατεψυγμένα σταφύλια και μια γενναιόδωρη χούφτα πάγο σε ένα μεγάλο μπολ, και ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά από πάνω. Ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν τα υλικά και μετά αδειάστε το prosecco μαζί με το χυμό μήλο. Σερβίρετε σε γυάλινα ποτήρια.

Γιορτινό negroni


lefteris_kallergis on Unsplash

Συστατικά

3 ξυλάκια κανέλας
4 ολόκληρα γαρίφαλα
2 αστέρια γλυκάνισου
2 λοβοί κάρδαμου, θρυμματισμένοι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
200 ml Gin
πάγος
100-200 ml βερμούτ
100-200ml Campari
φέτες πορτοκαλιού και φρέσκα φύλλα δάφνης, για το σερβίρισμα

Eκτέλεση

1. Βάλτε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κάρδαμο και τους κόκκους πιπεριού σε ένα στεγνό τηγάνι και φρυγανίστε για 5 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν τα μπαχαρικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

2. Ρίξτε όλα τα ψημένα μπαχαρικά σε ένα μέτριο γυάλινο μπουκάλι και στη συνέχεια περιχύστε το gin. Σφραγίστε το και μετά τοποθετήστε το στο ψυγείο για 48 ώρες για να εγχυθεί.

3. Στραγγίστε το εγχυμένο gin μέσα από ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο και γεμίστε τέσσερα έως οκτώ ποτήρια με πάγο. Για να αναμίξετε το κοκτέιλ, ρίξτε 25 ml gin, βερμούτ και Campari στα ποτήρια και μετά γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού και δάφνη.

Festive κοκτέιλ σαμπάνιας


aleisha_kalina on Unsplash

Συστατικά

1 κύβο ζάχαρης
¼ κουταλάκι του γλυκού Angostura bitters
10 ml κονιάκ
75 ml κρύα σαμπάνια
λωρίδα φλούδας πορτοκαλιού

Eκτέλεση

1. Βάλτε τον κύβο ζάχαρης σε ένα μικρό πιάτο και στη συνέχεια καλύψτε τον με τα bitters, γυρίζοντας μερικές φορές, ώστε να καλυφθεί από κάθε επιφάνεια.

2. Ρίξτε τον κύβο σε ένα ποτήρι σαμπάνιας και μετά προσθέστε το κονιάκ. Στη συνέχεια προσθέστε σιγά σιγά τη σαμπάνια.

3. Στρίψτε πάνω από το ποτήρι σας τη φλούδα πορτοκαλιού για να εκφράσει τα έλαια και στη συνέχεια κάντε θηλιά γύρω από το στέλεχος του ποτηριού για περισσότερο άρωμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση

X