ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Φτιάξτε το πιο νόστιμο παγωτό με μόνο 3 υλικά

Πώς να φτιάξετε το πιο τέλειο σπιτικό παγωτό

Μαρία Σάββα

Όλοι αγαπούν το παγωτό σοκολάτα και αν είναι σπιτικό, τότε είναι ακόμα καλύτερο. Η συνταγή για αυτό το σπιτικό παγωτό μπορεί να προσαρμοστεί χρησιμοποιώντας την ποικιλία σοκολάτας που σας αρέσει περισσότερο. Εμείς χρησιμοποιήσαμε μαύρη σοκολάτα, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λευκή ή σοκολάτα γάλακτος, ή να φτιάξετε ένα μείγμα. Δεδομένου ότι η συνταγή περιέχει συμπυκνωμένο γάλα, χρησιμοποιώντας 70% μαύρη σοκολάτα το παγωτό θα εξακολουθεί να έχει μια καλά ισορροπημένη γεύση, χωρίς πικρή ή ενοχλητική επίγευση.

Είστε έτοιμοι να φτιάξουμε μαζί αυτό το υπέροχο παγωτό σοκολάτας; Δείτε πιο κάτω τα βήματα. 

Υλικά

  • 500 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη
  • 350 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Πρώτα, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά σφιχτό. Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και συνεχίστε το χτύπημα.
  2. Κόψτε τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, βάλτε τα σε ένα μπολ και λιώστε τα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε τη στο μπολ με την κρέμα. Ανακατέψτε τα όλα μαζί, ξανά με το μίξερ, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Αδειάστε το παγωτό σε μια μεταλλική φόρμα (όπως φόρμες για κέικ) και ισιώστε την επιφάνεια. Αν θέλετε, διακοσμήστε προσθέτοντας λίγη ψιλοκομμένη σοκολάτα στην επιφάνεια. Σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
  4. Μόλις περάσει ο χρόνος, απολαύστε το υπέροχο σπιτικό παγωτό σοκολάτας.

Αποθήκευση Το παγωτό σοκολάτα μπορεί να αποθηκευτεί στην κατάψυξη για 2-3 μήνες. Χάρη στην παρουσία του συμπυκνωμένου γάλακτος, δεν σχηματίζονται παγοκρύσταλλοι και δεν γίνεται σκληρό.

Απολαύστε το σπιτικό σας παγωτό σοκολάτας κάθε φορά που θέλετε μια γλυκιά απόλαυση!

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση

X