Ριάνα Στυλιανού
Οι γιορτινές αυτές μέρες, έχουν να κάνουν με τις μικρές χαρές της ζωής, όπως για παράδειγμα μια βόλτα στα μαγαζιά χαζεύοντας τα λαμπιόνια της πόλης, απολαμβάνοντας μια ζεστή σοκολάτα παρακολουθώντας την αγαπημένη σας χριστουγεννιάτικη ταινία ή απλά διαβάζοντας ένα βιβλίο φορώντας τις πιο cozy πιτζάμες ever.
Εμείς θα σταθούμε στο δεύτερο όμως, στη ζεστή σοκολάτα, και θα μοιραστούμε μαζί σας μια απλή συνταγή για να φτιάξετε αυτό το τόσο απολαυστικό ρόφημα στο σπίτι σας, french style!
Εμείς την έχουμε δοκιμάσει, και ειλικρινά λατρέψαμε αυτή τη γαλλική συνταγή ζεστής σοκολάτας. Προσοχή να μην πάθετε εξάρτηση...
Συνταγή για 2 άτομα
Υλικά
450ml πλήρες γάλα
70g σοκολάτας με περιεκτικότητα 70% σε κακάο, καλά κομμένης ή και τριμμένης
30g καλής ποιότητας σοκολάτας γάλακτος, καλά κομμένης ή τριμμένης
75ml κρέμα γάλακτος
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Αρχικά ζεστάνετε 150ml γάλα σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας, ανακατεύοντάς τα καλά μέχρι να λειώσει. Στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Συνεχίστε να βράζετε προσεκτικά το μείγμα σε μεσαία φωτιά χωρίς να το κάψετε. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε την κανέλλα και το αλάτι.
Σερβίρετε τη σοκολάτα σας με σαντιγί και sprinkles από πάνω, για ένα πιο ινσταγκραμινό αποτέλεσμα... Enjoy!