ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Σοκολατάκια Ρούντολφ και άλλα 4 γλυκά που πρέπει να φτιάξεις

Εντοπίσαμε 5 συνταγές που θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίσει Χριστούγεννα!

newsroom must

Ακόμη και αν η μαγειρική δεν είναι το μεγάλο μας ταλέντο, τέτοιες μέρες όλες μας έχουμε την ανάγκη να φορέσουμε τα μαγειρικά μας γάντια και να δοκιμάσουμε διάφορες γιορτινές συνταγές. Από την λίστα βέβαια δεν λείπουν και τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα γλυκά, τα οποία με λίγη φαντασία και θέληση, κάνουν το σπίτι μας να μυρίζει Χριστούγεννα. Αν και υπάρχουν άπειρες συνταγές, εμείς εντοπίσαμε 5 από το σάιτ της Αθηνάς Λοϊζίδου, οι οποίες είναι must try!

Σοκολατάκια Ρούντολφ 
Μια συνταγή για ακαταμάχητα σοκολατάκια. Ο συνδυασμός τραγανού μπισκότου και καρυδιού, τα κόκκινα αποξηραμένα κεράσια και η μαλακή σοκολάτα, δημιουργούν ένα τέλειο γλυκό πειρασμό. Όπως και στη συνταγή μου για brownies, τυλίγω το μείγμα σε πλαστική μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για να σφίξει. Έτσι μπορώ να κόψω το γλυκό σε κομματάκια, όμορφα για μια ωραία παρουσίαση.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο 
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 19x28 εκ.

ΥΛΙΚΑ 
Για 30 Σοκολατάκια
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (milk chocolate couverture) κομμένη σε κομμάτια 
160 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κομμάτια 
4 κουταλιές golden syrup 
120 γρ. μπισκότα petit beurre ολικής αλέσεως, με το κάθε μπισκότο κομμένο στα 4 
120 γρ. καρυδόψιχα 
120 γρ. αποξηραμένα κεράσια κομμένα στα 4 
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Στρώνουμε τη βάση και τις άκριες του ταψιού με αλουμινόχαρτο. 
2.Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε προσεκτικά τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέσα στη σοκολάτα τη βούτυρο και το golden syrup. 
3.Ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα τα κομμένα μπισκότα, τα καρυδόψιχα και τα αποξηραμένα κεράσια. Αδειάζουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και με ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης πιέζουμε το μείγμα να εφαρμόσει καλά στο στρωμένο με αλουμινόχαρτο ταψί. Πιέζουμε καλά την επιφάνεια του γλυκού για να γίνει πιο ομαλή. 
4.Βάζουμε το γλυκό με την πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο και το αφήνουμε για τρεις ώρες να σφίξει καλά. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το αλουμινόχαρτο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια. Πασπαλίζουμε τα τετραγωνάκια με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

 

Mocha Christmas cupcakes
Μπορούν εύκολα να αλλάξουν χρωματισμό icing για να ταιριάξουν στην περίπτωση που θέλουμε.

Υλικά για 16 cup cakes
Για τα cup cakes
165 γρ. βούτυρο
225 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι vanilla
1 κουταλάκι baking powder
4 αβγά
25 γρ. corn flour
260 γρ. αλεύρι
40 γρ. κακάο
1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ
διαλυμένο σε δυο κουταλιές νερό
Για το Μοcha frosting
200 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ. κακάο
4 κουταλιές Coffee liqueur
1 κουταλιά γάλα

Τα cup cakes είναι σίγουρα τα γλυκά της μόδας και δεν μπορούσα να μην τα συμπεριλάβω στο χριστουγεννιάτικό μου Collection. Μπορούν εύκολα να αλλάξουν χρωματισμό icing για να ταιριάξουν στην περίπτωση που θέλουμε. Εδώ έχω επιλέξει να σας δώσω μια mocha συνταγή με sprinkles κόκκινα, πράσινα και λευκά, στα χρώματα των Χριστουγέννων.

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε 16 θήκες για cup cakes σε ειδική φόρμα για muffins. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά των cup cakes και κτυπούμε για περίπου τέσσερα λεπτά ή μέχρι το μείγμα να ενωθεί. Όταν έχουμε ένα ενιαίο μείγμα, με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στις θήκες των cup cakes που να φτάνουν περίπου στα 3/4 του ύψους τους. 2.Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι τα cup cakes να ψηλώσουν.
3.Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Στο μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά του frosting και κτυπούμε. Σταματούμε το μίξερ και σπρώχνουμε το frosting στο κέντρο του κάδου με ένα κουτάλι για να ενωθεί καλά το frosting μας.
4.Όταν έχουμε ένα ενιαίο μείγμα, το μεταφέρουμε σε ένα κορνέ και απλώνουμε το frosting προσεκτικά στα κρύα cup cakes. Διακοσμούμε με sprinkles.

Πουτίγκα γιορτών
Η παραδοσιακή συνταγή για πουτίγκα! Ένας λατρεμένος πειρασμός. Ο καλύτερος τρόπος για να την ψήσετε είναι στο καλαθάκι ατμού της χύτρας ταχύτητας για 40 λεπτά μόνο. Αλλιώς μπορείτε να την ψήσετε στο καλαθάκι ατμού μιας συνηθισμένης κατσαρόλας, που θα πάρει όμως περισσότερο χρόνο.

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος Ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος Ψησίματος: 40΄ στη χύτρα ταχύτητας ή 4,5 ώρες σε συνηθισμένη κατσαρόλα

272 θερμίδες ανά 100 γρ.

Θα χρειαστούμε ένα μπολ συμβατό με πλυντήριο πιάτων, χωρητικότητας 750 ml.

ΥΛΙΚΑ:

Για 10-12 μερίδες

60 γρ. SPRY
120 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αβγά
Το ξύσμα φλούδας και ο χυμός από 1 λεμόνι
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλα αλεσμένα
60 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
140 γρ. τριμμένο καρότο
350 γρ. ανάμικτες σταφίδες και κράνμπερι
40 ml κονιάκ
60 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα, το τσίλι και το κάρδαμο και το αλάτι. Ζεσταίνουμε αλλά δεν κοχλάζουμε.
2.Ρίχνουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει καλά και να γυαλίζει.
3.Μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα μέχρι να σφίξει.
4.Αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μια μεγάλη σανίδα κοπής και κόβουμε το μείγμα με ένα μεγάλο μαχαίρι σε κύβους.
5.Σ’ ένα μπολ, κοσκινίζουμε το κακάο και ρίχνουμε λίγα-λίγα τα παγωμένα σοκολατάκια
μέχρι το κακάο να κολλήσει στα σοκολατάκια.
6.Σερβίρουμε τα σοκολατάκια πασπαλισμένα με ακόμα λίγο κακάο. Τα φυλάμε στο ψυγείο
σφραγισμένα μέχρι και 7 μέρες.

Mince pies

Το απόλυτο γιορτινό γλυκό. Αν δεν φτιάξω αυτά τα υπέροχα γλυκάκια, δεν αισθάνομαι τις γιορτές! Το mince meat που χρησιμοποιώ είναι δική μου συνταγή και το λατρεύω. Είναι εύκολο να το φτιάξετε στο σπίτι και πολύ γευστικό. Τη συνταγή μπορείτε να τη βρείτε κι αυτή στην ιστοσελίδα μου. Αν θέλετε, όμως, μπορείτε να αγοράσετε και έτοιμο από το εμπόριο.
Χρόνος ετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 25’
Μερίδες: 6

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη: (για 8 μέτρια mince pies)

180 γρ. αλεύρι
¼ κουταλάκι αλάτι
100 γρ. μαργαρίνη FLORA
30 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
1 κουταλάκι ξύσμα από φλούδα λεμονιού

Για την γέμιση:
250 γρ. mince meat (συνταγή εδώ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης σ’ ένα μπολ και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι.
2.Σε ένα αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τα ¾ του ζυμαριού σε φύλλο πάχους περίπου 3 mm χρησιμοποιώντας ένα πλάστη. Κόβουμε τη ζύμη σε κύκλους μ’ ένα φλιτζάνι (mug). Πιέζουμε τον κάθε κύκλο σε 8 θήκες ειδικές για cup cakes για να φτιάξουμε τις βάσεις των mince pies.
3.Γεμίζουμε την κάθε βάση με 2 κουταλάκια mince meat.
4.Ανοίγουμε το υπόλοιπο ζυμάρι και κόβουμε σε σχήμα αστεριού ή άλλο σχήμα με τα cookie cutters μας. Με τα αστεράκια ή άλλα σχήματα, φτιάχνουμε το πάνω μέρος των mince pies. Τα τοποθετούμε πάνω από το mince meat.
5.Βάζουμε τα mince pies μας σε ταψί.

Κέικ με μυρωδιές Χριστουγέννων και γλάσο λεμονιού
Αυτό το απόλυτα γλυκό και καρυκευμένο κέικ γιορτών που είναι τόσο νόστιμο. Ιδανικό για τις γιορτινές ημέρες του Δεκεμβρίου όπου μένουμε μέσα!

Χρόνος προετοιμασίας ,15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος , 1 ώρα
Μερίδες, 12 φέτες
Θερμίδες ανά μερίδα, 482 kcal

Θα χρειαστούμε ένα ταψί με τρύπα στη μέση, καλά βουτυρωμένο & αλευρωμένο με κακάο ή κανέλα

ΥΛΙΚΑ:

Για τα μουλιασμένα φρούτα:

150 γρ. σταφίδες
50 γρ. γλασέ κεράσια, κομμένα στα 2
50 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα στα 4
40 γρ. κονιάκ

Για το κέικ:

180 γρ. φυτικό βούτυρο SPRY
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ καστανή ζάχαρη
320 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
2 κ. γ. τζίντζερ
1 1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. κάρδαμο
1/4 κ.γ. mixed spice
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
150 γρ. πλήρες γάλα

Για το γλάσο λεμνιού:

2 κ.σ. φυτικό βούτυρο Spry
120 γρ ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. ξύσμα φλούδας λεμονιού
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.Πρώτα μουλιάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα μας. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κονιάκ και μουλιάζουμε για 30’.
2.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
3.Στον κάδο του μίξερ μας χτυπάμε μαζί το φυτικό βούτυρο Spry, την ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ, την κανέλα, το κάρδαμο, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα. Κτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν 2 λεπτά. Προσέξτε να μην το παρακάνετε με το κτύπημα. Τέλος ανακατεύουμε μέσα τα μουλιασμένα φρούτα με το κονιάκ με μία σπάτουλα.
4.Μεταφέρουμε μείγμα κέικ στο ταψί που έχουμε από πριν βουτυρώσει καλά και αλευρώσει με κακάο ή κανέλα.
5.Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο. Αφήνουμε να κρυώσει 30 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια πιατέλα.
6.Για να φτιάξουμε το γλάσο, σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το φυτικό βούτυρο Spry, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο επιπλέον χυμό λεμόνι. Περιχύνουμε ομοιόμορφα το γλάσο πάνω από το κέικ και αφήνουμε να 10 λεπτά. Σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση

X