ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Σπιτικές βάφλες: Πώς να τις πετύχετε

Τιπ και μυστικά για να πετύχετε τις σπιτικές βάφλες.

Μπορεί τα γούστα των πλείστων στα φαγητά να διαφέρουν, ωστόσο οι βάφλες αποτελούν την μάλλον εξαίρεση στον κανόνα αφού πρόκειται για κάτι που όλοι λατρεύουμε. Με αφορμή αυτό και όχι μόνο, σου προτείνουμε σήμερα να φτιάξεις γλυκές και αλμυρές βάφλες με γαλοπούλα και τυρί και παράλληλα, να μάθεις τα μυστικά για να πετύχεις το πιο τέλειο αποτέλεσμα.

Αρχικά, ας δούμε την συνταγή όπως την προτείνει η Αθηνά Λοϊζίδου.

Βάφλες γλυκές και αλμυρές με γαλοπούλα και τυρί

Αυτό το πιάτο είναι τόσο καλό και τόσο εύκολο. Χρειάζονται περίπου δέκα με είκοσι λεπτά για να συναρμολογηθεί και αν δεν έχετε διάθεση να φτιάξετε τις σπιτικές βάφλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες από το εμπόριο.
 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Μερίδες: 4 
Θερμίδες ανά μερίδα: 650 kcal

ΥΛΙΚΑ:

4 τετράγωνες βάφλες (αν δεν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες βάφλες, πιο κάτω η συνταγή μου) 
½ συσκευασία σαλαμάκι γαλοπούλας ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γρ. τυρί τριμμένο
2 αβγά
300 γρ. γάλα
30 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για να σερβίρουμε:

Μαρμελάδα μούρα
Ζάχαρη άχνη
Γιαούρτι + φρούτα δάσους για το σερβίρισμα

Για σπιτικές βάφλες:

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
260 γρ. γάλα
30 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
30 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ 20x10 εκ.
  2. Τοποθετούμε 2 βάφλες στη βάση του ταψιού. Στρώνουμε με τη γαλοπούλα και το τυρί. Από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες 2 βάφλες.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αβγά, το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί με τις βάφλες. Σκεπάζουμε το ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
  5. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά. Εάν οι βάφλες αρχίσουν να ψήνονται πολύ γρήγορα, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  6. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Σερβίρουμε τις βάφλες ζεστές με μαρμελάδα και μούρα. Μου αρέσει επίσης να προσθέτω και λίγο γιαούρτι! Δεν μπορείτε σίγουρα να παραλείψετε και τη ζάχαρη άχνη καθώς είναι απαραίτητη για μια καλή βάφλα!

Για τις Βάφλες:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός όλα τα υλικά για τις βάφλες.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δεν πειράζει αν δεν είναι εντελώς λείο το μείγμα.
  3. Αφήνουμε να καθίσει για 5-10 λεπτά ενώ προθερμαίνουμε το σίδερο της μηχανής για τις βάφλες μας.
  4. Μαγειρεύουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του σίδερου βάφλας.

Πριν όμως βάλετε τα μαγειρικά σας γάντια και να φτιάξετε αυτές τις τόσο νόστιμες βάφλες, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στα μυστικά που ακολουθούν.

    • Πώς να τις κάνετε τραγανές: Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα σας λίγη μπίρα, αντικαθηστώντας με αυτό τον τρόπο κάποια ml του γάλακτος με μπίρα). 
    • Αν έχετε χρόνο στην διάθεσή σας καλό είναι να φτιάξετε το μείγμα σας 2-3 ώρες πριν το ψήσιμο.
    • Η προθέρμανση της βαφλιέρας είναι απαραίτητη.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση

X