Wiz Guide
Ο άπλετος διαθέσιμος χρόνος της πανδημίας έδωσε την ευκαιρία στην Κωνσταντίνα και τον Δημήτρη να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν το πλάνο για αυτό που είχαν στο μυαλό τους. Αποτέλεσμα, ένας υπέροχος χώρος για brunch στα Πέρα Ορεινής, με «φωτογενή» πιάτα και… αληθινό φαγητό!
Φωτογραφίες: Ντέμης Σιρανίδης
Τα σαββατοκύριακα, από τις 10 παρά που ανοίγει η μεγάλη ξύλινη πόρτα ως τις 4 που κλείνει η κουζίνα, περνάνε από τα λιγοστά προνομιούχα τραπέζια του JinCo κατά μέσο όρο τρεις διαφορετικές φουρνιές πελατών. Οι πλείστοι -και σίγουρα οι πελάτες που επιστρέφουν ξανά και ξανά- γνωρίζουν πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους το μαγαζί αυτό έχει αποκτήσει τόσο καλή φήμη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αρχικά, είναι το ίδιο το φαγητό. Η πεποίθηση που υπάρχει γενικότερα, ότι χρησιμοποιώντας απλώς αβοκάντο και μερικά αυγά μπορούμε να «βγάλουμε» μενού και να το βαφτίσουμε brunch, χωρίς τις πιο πολλές φορές να υπάρχουν στην εξίσωση παράμετροι όπως η ποιότητα και η ευρηματικότητα, σαφέστατα αδικεί χώρους όπως το JinCo, όπου το φαγητό είναι αληθινό, από την πρώτη μέχρι την τελευταία μπουκιά!
Κάθε πιάτο της Κωνσταντίνας που βγαίνει από την κουζίνα έρχεται για να σε γοητεύσει, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη φήμη του νέου αυτού «μπρατσάδικου» στο χωριό Πέρα Ορεινής. Σε κάθε πιρουνιά θα νιώσεις ότι η δουλειά που γίνεται εδώ, αρχικά σέβεται την ιστορία του πολύ παλιού κτηρίου (και πρώην Καφενέ του Ττοφή) που στεγάζει το JinCo, αλλά πολύ περισσότερο σέβεται τον κόσμο που μπαίνει στο αυτοκίνητο και βγαίνει από την πόλη με την ελπίδα ότι θα έχει μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική εμπειρία. Αν έχεις ήδη επισκεφτεί το JinCo περισσότερες από μία φορές, σίγουρα γνωρίζεις κι άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα ότι το Crispy Bacon είναι η πιο δημοφιλής επιλογή στο μενού, ότι ποτέ δεν φεύγεις προτού απολαύσεις και τα δύο pancakes στο φινάλε, ότι ο καφές που θα έρθει στο τραπέζι μαζί με το φαγητό σου ποντάρει εξίσου στην ποιότητα, αλλά και πως με μια κοντινή βόλτα στον παραδοσιακό πυρήνα του χωριού μπορείς να βγάλεις δεκάδες φωτογραφίες, αποτυπώνοντας τη γραφικότητα της λιθόστρωτης πλατείας και των πολύ παλιών πετρόχτιστων σπιτιών με τις πολύχρωμες αυλές!
φωτογραφία: Jinco_cy
Η ιδέα του JinCo γεννήθηκε μέσα στην πανδημία από την Κωνσταντίνα Ηρακλέους και τον Δημήτρη Φράγκο. Έχοντας αποκτήσει εμπειρία από το πέρασμά της σε εστιατόρια και ξενοδοχεία όπως το Paul, ο όμιλος Carob Mill και τα πεντάστερα Grecian Bay και Hilton, και έχοντας δουλέψει αρκετά πάνω στο concept του brunch, η σεφ της παρέας έδωσε από την αρχή διαπιστευτήρια του ενθουσιασμού αλλά κυρίως του ταλέντου της. Ενώ και οι δύο μαζί -και με τη συμβολή της υπόλοιπης οικογένειας- μάς απέδειξαν πως η αισθητική δεν είναι -ή δεν θα έπρεπε να είναι- μια αμελητέα παράμετρος σε έναν χώρο εστίασης. Δούλεψαν με μεράκι και έφτιαξαν έναν πολύ ζεστό και οικείο χώρο, αναδεικνύοντας τα υπέροχα στοιχεία του παλιού καφενείου, όπως τα ασπρόμαυρα πλακάκια, τη ξύλινη οροφή και τις γαλάζιες λεπτομέρειες στο ντεκόρ, ενώ παράλληλα πρόσθεσαν και μοντέρνες πινελιές, καθιστώντας το μαγαζί φρέσκο, θελκτικό και εν τέλει ένα ιδανικό spot για τα πιο cool insta stories. Είναι γνωστός εξάλλου ο κανόνας που λέει πως, εκδρομή στη φύση, συνάντηση με φίλους σε εστιατόριο ή χαλαρή βόλτα για καφέ που δεν συνοδεύεται από τις απαραίτητες φωτογραφίες, είναι σαν να μην έχει γίνει ποτέ! Μην το λέμε συνέχεια και καταντάμε γραφικοί…
Πάντως, ότι βγαίνει από την κουζίνα είναι υποψήφιο για φωτογράφηση! Από τα δύο πλούσια σε όγκο, χρώμα και υλικά pancakes (Creamy Apple και Praline), ως το Creaspy Bacon n’ Cream και το Veggies & Egg Bagel στο section με τα brunch, αλλά και τα Yogurt Bowls ή τις seasonal προτάσεις γλυκών, θα ‘ναι casus belli αν τυχόν τολμήσει άνθρωπος να πλησιάσει στα πιάτα πριν τα απαραίτητα φωτογραφικά κλικ.
«Χαμογελάμε από ικανοποίηση κάθε φορά που ανεβαίνει ένα ποστ ή ένα story για το JinCo. Αυτή είναι η καλύτερη διαφήμιση για εμάς, όπως φυσικά και το θετικό feedback των πελατών μας, κάτι το οποίο αποζητούμε και στο οποίο στοχεύουμε, δηλαδή στην από στόμα σε στόμα διαφήμιση», αναφέρουν καθώς κάνουμε μαζί μια ‘βόλτα’ στο Instagram για να δούμε τι έχει παίξει ως τώρα.
«Σε σχέση με το φαγητό, το πιο ωραίο σχόλιο που πήρα μέχρι στιγμής ήταν από κάποιον πελάτη που αναφερόταν στα ‘καλύτερα και πιο αφράτα pancakes που είχε δοκιμάσει’», αναφέρει χαρακτηριστικά η Κωνσταντίνα, «ενώ ένα άλλο σχόλιο θυμάμαι πως έκανε λόγο για ‘προσεγμένα πιάτα, με ωραίες υφές και ωραίο συνδυασμό γεύσεων’».
Πολύ δημοφιλής στα insta stories είναι φυσικά και η stencil φιγούρα με τα ζωηρά χρώματα, στην πρόσοψη του κτηρίου, ένα έργο που φιλοτέχνησε το 2016 ο street artist Twenty Three. Όπως επίσης και τα στενά σοκάκια στον πυρήνα των Περάτων, όπου η πέτρα ως κυρίαρχο δομικό υλικό σε συνδυασμό με το πράσινο και τα λογής λογής πολύχρωμα λουλούδια δημιουργούν δεκάδες κάδρα στα οποία η παρέα μπορεί να στηθεί για φωτογράφηση. Για όσους έχουν έξτρα αντοχές, στο χωριό υπάρχει και ένα μονοπάτι της φύσης που καταλήγει στο Φράγμα Ταμασσού, ενώ στη διαδρομή είναι κτισμένο και ένα όμορφο μικρό ξωκλήσι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο.
Στην ερώτηση του εκατομμυρίου κατά πόσο το brunch είναι μόδα ή τελικά ήρθε για να μείνει και να γίνει συνήθεια, ο Δημήτρης φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά πως «η συνέπεια στην ποιότητα και η συνεχής ανανέωση του μενού είναι οι παράμετροι που σε βοηθάνε να γίνεις established», με την Κωνσταντίνα να προσθέτει πως «τo μενού θα ανανεώνεται συνεχώς, τόσο με αλμυρά όσο και με γλυκά πιάτα. Μέχρι τώρα έχουν βγει κάποια special χριστουγεννιάτικα και ένα για το Valentine’s, ενώ ήδη κάνουμε σκέψεις για το πώς θα μπορούσε να ‘μεγαλώσει’ το JinCo. Ξεκινήσαμε ήδη να παρέχουμε προσαρμοσμένα platters στις ανάγκες των πελατών μας, σε διάφορα events ή με κάποια κεραστικά. Από την Άνοιξη θα ανοίξει και ο εξωτερικός χώρος, στη βεράντα μας, ενώ στα επόμενα μας σχέδια είναι να ανοίγουμε και κάποιες καθημερινές για snacks και γλυκό, κάτι για το οποίο θα κάνουμε σχετική ανακοίνωση σύντομα στη σελίδα μας».
Και γιατί επιλέξατε αυτό σας το όνειρο, για κάτι δικό σας, να υλοποιηθεί στο χωριό και όχι κάπου στην πόλη, ρωτάω με αφέλεια και με ένα αινιγματικό χαμόγελο, μάλλον γιατί γνωρίζω ήδη την απάντηση. «Ο συνδυασμός της βόλτας έξω από την πόλη με καλό φαγητό, είναι κάτι που αρέσει και σε εμάς, είναι κάτι που και εμείς το αναζητούμε. Επίσης, η διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου χώρου, αλλά και οι ομορφιές του χωριού, σίγουρα έπαιξαν τον ρόλο σε τούτη την απόφασή μας».
Info
Τηλ. 99146860
Πέρα Ορεινής
ΣΑΒ & ΚΥΡ 9.45-16.00