Wiz Guide
Η αγαπημένη σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής μοιράζεται μαζί μας μερικά από τα δικά της επιλεγμένα στέκια για έξοδο στην Πρωτεύουσα.
Η Αθηνά Λοϊζίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Παρόλο που σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Surrey, τελικά την κέρδισε η αγάπη της για τη μαγειρική. Μέχρι στιγμής έχει εκδώσει έξι βιβλία μαγειρικής και την έχουμε δει σε τηλεοπτικές εκπομπές στο ΡΙΚ, Mega Κύπρου, SIGMA, αλλά και στον Άλφα Κύπρου με την εκπομπή «Εύκολα και Σπιτικά». Διαθέτει τη δική της ιστοσελίδα athenarecipes.com, καθώς και δικό της κανάλι στο youtube. Tα τελευταία τέσσερα χρόνια διαβάζουμε τις συνταγές της και στο περιοδικό «Γαστρονόμος» Κύπρου, της εφημερίδας «KAΘΗΜΕΡΙΝΗ». Η Αθηνά ζει μεταξύ Κύπρου και Πελοποννήσου και υποστηρίζει φανατικά την ποιοτική, βιώσιμη και υγιεινή διατροφή.
Πιο κάτω μερικά από τα αγαπημένα της στέκια στη Λευκωσία.
ΓΙΑ BRUNCH επιλέγω το Qboo bakery, με το ωραίο και φιλικό περιβάλλον. Λατρεύω τα βιολογικά, προσεγμένα ψωμιά και ειδικά τα ποιοτικά υλικά.
ΓΙΑ FINE DINING η επιλογή μου είναι το Pralina Εxperience. Όπως λέει και το όνομά του, είναι experience. Το decor προσεγμένο, ενώ είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου μπορείς να ντυθείς κατάλληλα και να αισθανθείς ότι γιορτάζεις ένα σημαντικό γεγονός. Πολύ καλό φαγητό και μια world class λίστα κρασιών. Ο κύριος Βάσσος πάντα εκεί για να μας βοηθήσει στο pairing κρασιών και φαγητού.
ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΖΕΔΕΣ λατρεύω το Αιγαίον! Φρέσκιες και προσεγμένες σαλάτες, ποιοτικό ελαιόλαδο, πρώτης τάξεως κρέατα, χορτοφαγικες επιλογές και όμορφη παρουσίαση. Το Αιγαίο είναι η επιλογή μου για να γνωρίσουν ξένοι από το εξωτερικό την τοπική κουζίνα.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ