ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Όσα μπορείς να κάνεις με τα leftovers του γιορτινού τραπεζιού

Μην πετάξετε όλα όσα περίσσεψαν από τα τραπέζια, αλλά μετατρέψετε τα σε νόστιμα γεύματα.

Ζωή Τουτουντζίδου

Τις μέρες των εορτών τα ψυγεία και τα ντουλάπια μας γεμίζουν τρόφιμα αφού όσο καλά και αν έχουμε υπολογίσει ποσότητες, πάντα θα μας περισσεύουν υλικά που δεν χρησιμοποιήσαμε και φαγητά, όπως και γλυκά που δεν καταναλώθηκαν στο τραπέζι.

Σχεδόν σε κανένα από εμάς δεν αρέσει να τρώει για δεύτερη ημέρα το ίδιο φαγητό αλλά και ούτε και να πετάει στον κάδο τα όσα έμειναν. Γι’ αυτό και εμείς σας προτείνουμε μερικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να «ανακυκλώσετε» όσα περίσσεψαν από το γιορτινό τραπέζι δημιουργώντας νέα νόστιμα και ευφάνταστα πιάτα.

1. Γαλοπούλα

Μια πολύ πρακτική λύση για την γαλοπούλα είναι τα φτιάξετε σάντουιτς με τα περισσευούμενα κομμάτια. Μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά της αρεσκείας σας όπως ντομάτα ή αγγουράκια και να απογειώσετε το σάντουιτς σας με κάποια σος μαγιονέζας ή γιαουρτιού.

2. Χοιρινό

Μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα τάκος με τα κομμάτια χοιρινού που έμειναν από το γιορτινό τραπέζι ή κάποια σάλτσα για μακαρόνια.

3. Μελομακάρονα ή Κουραμπιέδες

Αντικαταστήσετε τα μπισκότα των συνταγών με θρυμματισμένους κουραμπιέδες ( αφού τους τινάξτε για να φύγει όσον το δυνατόν περισσότερη ζάχαρη άχνη) ή μελομακάρονα. Μπορείτε να φτιάξετε μία δούκισσα ή τρουφάκια με σοκολάτα ακόμη και cheesecake.

4. Τυριά και αλλαντικά

Ότι τυριά ή αλλαντικά σας έμειναν από το γιορτινό τραπέζι μπορείτε να τα φυλάξετε στον καταψύκτη, διατηρούνται για λίγες ήμερες εκεί και να φτιάξετε ένα σουφλέ τυριών με αλλαντικά για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CULTURE: Τελευταία Ενημέρωση

X