Μαρία Καραμάνου
Καλωσήρθαμε στον Δεκέμβριο, το μήνα των γιορτών και της Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας. Αν και ο καιρός έχει αρχίσει να γίνεται πιο παγωμένος με τις πρώτες σταγόνες βροχής να πέφτουν, η προετοιμασία για τις εορταστικές στιγμές έχει ήδη ξεκινήσει. Ό,τι και αν σχεδιάζεις για τις γιορτές, είτε είναι το μαγείρεμα εορταστικών πιάτων είτε άλλες δραστηριότητες, είναι σημαντικό να απολαμβάνεις αυτήν την περίοδο.
Για όσους ίσως θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα γλυκά των γιορτών, η Εβελίνα Κυράστα μοιράστηκε μαζί μας μια συνταγή που μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική επιλογή για όσους δεν θέλουν να φάνε πάλι κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Είναι πάντα ωραίο να δοκιμάζουμε καινούργιες γεύσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών.
Τα γαλλικά μπισκότα βουτύρου που φτιάχνει η Εβελίνα αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες στην οικογένειά της, κερδίζοντας την αγάπη των μικρών και μεγάλων. Αυτά τα γαλλικά μπισκότα βουτύρου, γνωστά και ως French sable cookies, αποτελούν μια εύκολη συνταγή, με μικρή προσοχή στην εκτέλεση για το κατάλληλο αποτέλεσμα.
Η Εβελίνα τα φτιάχνει με γέμιση από μαρμελάδα βερύκοκο, δίνοντάς τους μια ξεχωριστή γευστική νότα. Ωστόσο, κάθε άνθρωπος μπορεί να προσθέσει την αγαπημένη του μαρμελάδα. Όσον αφορά το ψήσιμο, χρειάζονται περίπου 10-12 λεπτά στο φούρνο, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνεια. Πρόκειται για μια υπέροχη συνταγή που μπορεί να προσθέσει γαστρονομική χαρά στις γιορτές σας.
Υλικά:
- Βούτυρο
- Άχνη ζάχαρη
- Αλεύρι
- 2 βανίλιες
- 2 κρόκοι + 1 κρόκος αραιωμένος με 1 κ.γ. γάλα για επάλειψη
- Μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι
- Amaretto
Οδηγίες:
1. Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Προσθέτουμε τη άχνη ζάχαρη στο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
3. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
5. Προσθέτουμε το Amaretto και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
6. Αφού ολοκληρωθεί το ζυμάρι, το απλώνουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού ώστε να φτιάξουμε ένα φύλλο πάχους που επιθυμούμε.
7. Κόβουμε τα μπισκότα με το κουπ πατ σε ότι σχήματα έχουμε και μας αρέσει.
8. Με προσοχή, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί ψησίματος.
9. Επάλειψη με τον κρόκο, αραιωμένο με γάλα, και χαράζουμε κάποιο σχέδιο με ένα πιρούνι.
10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αυτά τα γαλλικά μπισκότα βουτύρου με Amaretto θα προσθέσουν μια νότα γεύσης στις γιορτές σας. Καλή απόλαυση!
- Γιώτα Κουφαλίδου: Το πάρτι γενεθλίων του γιου της
- Kate Middleton & William: Το οικογενειακό χριστουγεννιάτικο πορτραίτο
- Τράπεζα Κύπρου Man Of The Year Awards: Τα highlights της λαμπερής βραδιάς
- H «ιστορική» συμφωνία της EE για την τεχνητή νοημοσύνη
- Κλέλια Ανδιολάτου: «Άντε πήγαμε και στο Νetflix, δεν έχει αλλάξει»