ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

100 ώρες χρειάστηκε η γαμήλια τούρτα της Άντιας

Όλα όσα μας αποκάλυψε η Eva Bellucci από το «Eva’s Cakes», που ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη δημιουργία της γαμήλιας τούρτας της Άντιας Στυλιανού και του Θεόδωρου Μανιταρά.

Μαρία Καραμάνου

Ο γνωστός επιχειρηματίας Θεόδωρος Μανιταράς και η γιατρός Άντια Στυλιανού επισφράγισαν τον έρωτά τους το Σάββατο, 15 Ιουνίου, ανεβαίνοντας τα σκαλιά του Καθεδρικού Ελληνορθόδοξου Ναού του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι. Μετά την τελετή, το ζευγάρι παρέθεσε ένα πολυτελές δείπνο στο ξενοδοχείο InterContinental Paris Le Grand, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό που εντυπωσίασε όλους τους καλεσμένους.

Η διακόσμηση του γάμου ανατέθηκε στην Fresh Event, που κατάφερε να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα παραμυθιού. Οι λεπτομέρειες ήταν προσεγμένες και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά μαγευτικό. Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία της βραδιάς ήταν το video mapping από την mapping-event, το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για να ταιριάζει με την αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, δημιουργώντας μοναδικές οπτικές εμπειρίες για τους παρευρισκόμενους.

Αυτό που πραγματικά έκλεψε την παράσταση ήταν η εντυπωσιακή τούρτα του γάμου. Η τούρτα, μια δημιουργία της Eva Bellucci από το «Eva’s Cakes» στο Παρίσι, τράβηξε τα βλέμματα όλων των καλεσμένων. Με έναν ξεχωριστό σχεδιασμό και δημιουργικότητα, η τούρτα αποτελούσε ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Κάθε τούρτα που δημιουργεί η Eva είναι αποτέλεσμα ωρών σκληρής δουλειάς, λεπτομέρειας και αγάπης για την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Η τούρτα του γάμου του Θεόδωρου και της Άντιας δεν αποτέλεσε εξαίρεση, αποδεικνύοντας την ικανότητά της να μετατρέπει κάθε γλυκιά δημιουργία σε μια αξέχαστη εμπειρία για τους καλεσμένους.

Η Eva Bellucci, μόλις 24 ετών, έχει καταφέρει να εξειδικευτεί στο cake design τα τελευταία 5 χρόνια. Η επιχείρησή της είναι οικογενειακή και έχει την τύχη να έχει στο πλευρό της τη μητέρα και τη γιαγιά της στις «γλυκές της περιπέτειες», όπως τις αποκαλεί η ίδια. Η τούρτα του γάμου ήταν ένα εντυπωσιακό κομμάτι, αποδεικνύοντας την αγάπη και το μεράκι που βάζει η Eva στη δουλειά της.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Eva είχε την τιμή να επικοινωνήσει με ένα κυπριακό γραφείο διοργάνωσης γάμων για το γάμο των Α&T και όπως αποκάλυψε, «Συζητήσαμε, μου ανακοινώθηκε το θέμα και τα χρώματα και μου στάλθηκαν φωτογραφίες έμπνευσης. Η επιθυμία των νυμφίων ήταν μια λευκή δημιουργία με όμορφες χρυσές πινελιές καθώς και λουλούδια, για ένα μοντέρνο και αέρινο γάμο».

Και συνέχισε, «Ενθουσιάστηκα πολύ με την ιδέα και αμέσως φαντάστηκα ένα ρομαντικό και κομψό κομμάτι τούρτας, σύμφωνα με την εικόνα τους».

Αρχικά έπρεπε να καθορίσουν το ύψος της τούρτας, τον αριθμό των επιπέδων καθώς και τις διάφορες διαμέτρους, και έγιναν αρκετά σκίτσα. Η τελική τούρτα από μόνη της είχε ύψος 1,40 μέτρα και πάνω στη βάση της έφτασε περίπου τα 2,40 μέτρα. Η κατασκευή πραγματοποιήθηκε σταδιακά σε αρκετές ημέρες και συνολικά χρειάστηκαν πάνω από 100 ώρες για να ολοκληρωθεί η ειδική δημιουργία.

Όπως αποκάλυψε η Eva, «Δημιούργησα μια τούρτα γευστική και πολύ σοκολατένια. Είχε μαλακό σοκολατένιο μπισκότο εμποτισμένο με σιρόπι από χαβιάρι βανίλιας. Για να προσθέσω τραγανότητα, έφτιαξα μια γκανάς από σοκολάτα γάλακτος με κομματάκια μαύρης σοκολάτας».

Για τις διακοσμήσεις της τούρτας μας είπε, «Οι διακοσμήσεις ήταν πολύ λεπτές και μου πήραν πολύ χρόνο και ακρίβεια. Όλα έπρεπε να είναι τέλεια, οπότε όταν δεν μου άρεσε κάτι, το ξαναέκανα μέχρι να πετύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σμίλευσα μία προς μία τις διακοσμήσεις στο χέρι, τα λουλούδια και τα στολίδια ήταν φτιαγμένα από ζάχαρη, και η καρδιά των λουλουδιών επιχρυσώθηκε με φύλλα χρυσού για να προσθέσει περισσότερη λεπτότητα. Για να εκσυγχρονίσω αυτό το μοναδικό κομμάτι, έφτιαξα βρώσιμη δαντέλα για να προσθέσω υφή και να δημιουργήσω όγκο. Τα άνθη καρφιτσώθηκαν και τοποθετήθηκαν έτσι ώστε να προεξέχουν από την τούρτα, θέλοντας να δημιουργήσω κάτι σαν ποίηση, να αντιπροσωπεύσω ένα όμορφο λουλουδότοπο, καθώς τα λουλούδια συμβολίζουν την αγάπη και την τρυφερότητα». 

Η συναρμολόγηση της τούρτας έγινε στον χώρο του γάμου, οι τελευταίες λεπτομέρειες και στοιχεία τελειοποιήθηκαν επιτόπου. Στη συνέχεια, η δημιουργία πήρε την θέση της στην αίθουσα υποδοχής. Ήταν μια πολύ εντυπωσιακή στιγμή γιατί η Eva συνάντησε όλους τους παροχείς υπηρεσιών και όπως μας είπε, «όλοι ήταν πολύ συγκεντρωμένοι, απασχολημένοι, έτρεχαν γύρω γύρω, ήταν σαν το εργαστήριο του Άη Βασίλη». 

«Τέλος, το ζευγάρι ήταν ενθουσιασμένο. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Τους εύχομαι πολλή ευτυχία και αγάπη», είπε καταληκτικά. 

Μπορείτε να βρείτε την Eva Bellucci και τις δημιουργίες της εδώ:

INSTAGRAM: @evas_cakes_paris

FACEBOOK: Eva’s Cakes

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X