ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Τα βήματα που ακολουθούμε όταν δούμε να κακοποιείται ένα ζώο

Είναι φαινόμενο των καιρών αλλά σίγουρα υπάρχουν εφαρμόσιμες λύσεις για να μην μείνουμε άπραγοι αλλά να δράσουμε άμεσα

Γιώργος Γκαρακλίδης

Έχουμε φτάσει σ' ένα σημείο που ή πηγαίνουμε βήματα μπροστά ως κοινωνία και ως άνθρωποι ή «χορεύουμε» κάνοντας δύο βήματα μπρος και ένα πίσω. Όταν μιλάμε για δικαιώματα γυναικών, για ίσες ευκαιρίες σε μια παλαιάς κοπής, «ανδροκρατούμενη» κοινωνία και γενικότερα όταν διεκδικούμε δικαιώματα πολλές φορές οι άνθρωποι, ως γνήσια εγωπαθή όντα, λαμβάνουμε τις καταστάσεις γύρω μας από μονομερή πλάνα αφήνοντας πίσω διάφορες εκφάνσεις που επίσης ισοδυναμούν με ζωή όπως τα ζώα που τόσο γλυκά κανακεύουμε όταν τα βλέπουμε αλλά το θέμα είναι το ΠΩΣ τα βλεπουμε. Ως γλυκά «παιχνιδάκια» με τα οποία περνάει πιο εύκολα η ώρα, ως ισάξια όντα όπως εμείς ή ως μέσον για ψυχαγωγία και εφήμερη διασκέδαση που στον βωμό τους «παίζουμε» με την ύπαρξή τους; 

Παρακάτω θα δείτε ορισμένα βήματα που μπορούμε όλοι μας ν' ακολουθήσουμε σε περίπτωση που γίνουμε μάρτυρες κακοποίησης ζώων. 

  1. Αρχικά μόλις υποπέσει το οτιδήποτε μεμπτό στην αντίληψή μας ειδοποιούμε την αστυνομία ΆΜΕΣΑ φροντίζοντας να τους παρέχουμε όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται για το ίδιο το ζώο, για τα άτομα που εμπλέκονται, την περιγραφή τους, τον αριθμό των ατόμων, την περιοχή στην οποία γίνεται το συμβάν και όλες τις σχετικές λεπτομέρειες. Οπουδήποτε κι αν συμβαίνει αυτό είτε είναι ο γείτονας είτε κάποιο γνωστό πρόσωπο είτε μια περίπτωση στον δρόμο. Να θυμάστε πως όσα περισσότερα στοιχεία συλλέξετε τόσο πιο εύκολα θα εντοπιστούν και θ' ανακριθούν οι δράστες. Η αστυνομία θα χρειαστεί ένταλμα από εισαγγελέα για να μπει σε ιδιωτικό χώρο.  
  2. Μόλις φτάσει η αστυνομία και σώσει το ζωάκι θα πρέπει να συνεννοηθεί με φιλοζωική ή με τον δήμο οι οποίοι θα φροντίσουν να μεταφερθεί το ζωάκι στον κτηνίατρο για εξετάσεις. 
  3. Οι ποινές για την κακομεταχείριση των νόμων προβλέπουν πρόστιμο από 1.700 μέχρι 10.000 ευρώ σε περίπτωση πρώτης καταδίκης ενώ σε περίπτωση δεύτερης ή και μεταγενέστερης καταδίκης το πόσο αυξάνεται στα 3.400 μέχρι και 20.000 ευρώ. 
  4. Η Κυπριακή νομοθεσία προστατεύει και κατοχυρώνει τα δικαιώματα των ΄ζώων. Δυνάμει των νόμων αυτών πρέπει και να δράσουμε. Οποιοδήποτε πλημμέλημα που σχετίζεται με έκθεση του ζώου σε καιρικές συνθήκες ή πρόσδεσή του εκτός βέβαια προσωρινά σε δημόσιους χώρους ή κατά τη διάρκεια της καθημερινής βόλτας ενώ η νομοθεσία μπορεί να παρέμβει και να πα΄ρει το ζώο από τους ιδιοκτήτες σε περίπτωση που παρατηρηθεί πλημμέλημα. 

Μην μένετε απαθείς σε οποιαδήποτε μορφή βίας είτε λεκτική είτε σωματική είτε σε εκφοβισμό και τραμπουκισμό είτε σε ζωάκια. Δεν μιλάμε απλά για ζωάκια αλλά για ψυχές που νιώθουν, αισθάνονται, φοβούνται, πεινάνε, διψάνε κι έχουν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες μ' εμάς ό,τι κι αν αυτό σημαίνει για τον καθένα εκεί έξω και όπως κι αν αυτό ερμηνεύεται. Είναι τόσο απλό στο να το πει κανείς και να το καταλάβουμε αλλά συνάμα τόσο δύσκολο να εφαρμοστεί; Ας κρατήσουμε στο μυαλό πως δεν χρειάζεται να φερόμαστε άσχημα σε κανέναν όπως δεν θα επιθυμούσαμε να μας φέρονται εμάς. Δεν μπορεί να πάει η καρδιά ενός ανθρώπου να κάνει κακό σε αβοήθητα πλάσματα εκεί έξω γιατί πιστεύουμε ακόμη στον άνθρωπο και θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην καρδιά, το μυαλό και την υπόστασή του. 

 

 

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X