ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Δύο χρόνια με την πανδημία και 5 πράγματα που άλλαξαν στη ζωή μας

Στις 9 Μαρτίου του 2020 ανακοινώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Κύπρο

Στις 9 Μαρτίου του 2020, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον εντοπισμό των 2 πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο και ολόκληρη η κοινωνία  τρομοκρατήθηκε στο άκουσμα της είδησης και προσπαθούσε με αγωνία να διαχειριστεί τον φόβο της. Δύο χρόνια μετά και μετρώντας 881 θανάτους και περίπου 335.000 κρούσματα, η Κύπρος, όπως και σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης, εξακολουθούν να παλεύουν με τον κορωνοϊό, με σύμμαχούς τους όμως, τις επιστημονικές μελέτες και τα εμβόλια.  

Αν και σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα και η κατάσταση πιο διαχειρίσιμη, δεν υπάρχει άνθρωπος που να αρνείται πως η πανδημία μάς άλλαξε για πάντα. Είναι δεδομένο, άλλωστε, πως η διαρκής «μάχη» για την καταπολέμησή της έχει αναδιαμορφώσει από κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές πτυχές, μέχρι και την διασκέδαση και την εκπαίδευση. 

Έχοντας διανύσει ήδη δύο χρόνια με την πανδημία, μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά πως ο κορωνοϊός άλλαξε την καθημερινότητά μας και πολλά από τα πράγματα που στην προ covid εποχή ήταν δεδομένα, σήμερα, δεν είναι. Με αφορμή την ημέρα, ας δούμε πέντε πράγματα που άλλαξαν το τελευταίο διάστημα λόγω της κατάστασης. 

Online shopping 
Η αλήθεια είναι πως όταν η πανδημία εξαπλώθηκε, όλοι μας φοβόμασταν να βγούμε για ψώνια και οι πλείστοι, επιλέγαμε για τις αγορές μας την ασφάλεια των διαδικτυακών συναλλαγών. Λόγω της ανάγκης που παρουσιάστηκε, οι πλατφόρμες των καταστημάτων αναβαθμίστηκαν και τα deliveries έγιναν πιο in από ποτέ. Σήμερα, έχοντας αντιληφθεί πόσο εύκολες και μη χρονοβόρες είναι οι διαδικτυακές αλλαγές, δεν μπορούμε να τις απαρνηθούμε. 

Work from home 
Μπορεί στο παρελθόν η δουλειά από το σπίτι να ήταν joke, ωστόσο στην εποχή μας είναι πιο διαδεδομένη από ποτέ. Δεν είναι λίγοι οι οργανισμοί που την επιλέγουν, ενώ φαίνεται πως και οι υπάλληλοι είναι υπέρ μιας και εργάζονται σε ασφαλές περιβάλλον και παράλληλα, εξοικονομούν χρήματα, ενώ είναι και πιο δημιουργικοί. 

Online Learning 
Ως προς τα παιδιά, παρότι η τηλεκπαίδευση στις μικρότερες ηλικίες είναι δύσκολη και μάλλον, όχι τόσο επωφελής όσο η ζωντανή επαφή στο σχολείο, στο γυμνάσιο και στο λύκειο φαίνεται να λειτουργεί πολύ καλύτερα και παρά το ότι στην Κύπρο τα προγράμματα ενδεχομένως να χρειάζονται αναβαθμίσεις, δεν αποκλείεται η τηλεκπαίδευση να λειτουργήσει και στο μέλλον με κάποιον τρόπο. Όσον αφορά στα πανεπιστήμια, κάτι τέτοιο είναι μάλλον δεδομένο. 

Casual outfits  
Χωρίς καμία αμφιβολία ο covid για μεγάλο διάστημα μάς έκανε να ξεχάσουμε τις μίντι δερμάτινές μας φούστες, τα φανταχτερά φορέματα και φυσικά, τα ψηλοτάκουνά μας πέδιλα. Οι εντυπωσιακές δημιουργίες αντικαταστάθηκαν με άνετες φόρμες και η comford ένδυση πρωταγωνίστησε στους διαδρόμους σχεδόν όλων των fashion weeks. Αν και αυτό το διάστημα, επιστρέψαμε σιγά σιγά στα σικάτα σύνολά μας, καμία δεν πρόκειται να αφήσει παραγκωνισμένα στις γκαρνταρόμπα της τα comfordable της ρούχα. Αντίθετα, από εδώ και πέρα η ένδυσή μας θα είναι cozy με shiny πινελιές. 

Οι ανάγκες μας έχουν αλλάξει 
Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, η δρ. Ίλια Θεοτοκά, κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια στο Αιγινήτειο νοσοκομείο της Αθήνας πριν από μερικούς μήνες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Η πανδημία άλλαξε καθοριστικά την ζωή μας, κάποιοι άνθρωποι έγιναν ψυχικά πιο ανθεκτικοί, αρκετοί όμως επιβαρύνθηκαν έντονα ψυχολογικά και σωματικά. Κουράστηκαν, βαρέθηκαν, βίωσαν έντονη μοναξιά, απομακρύνθηκαν από σχέσεις, έπαθαν κατάθλιψη, έχασαν αγαπημένους ανθρώπους, νόσησαν, φοβήθηκαν ότι θα νοσήσουν, περιόρισαν σημαντικές δραστηριότητες, ένιωσαν έλλειψη ελευθερίας».  Αν και σίγουρα η πανδημία είχε διαφορετικό αντίκτυπο στον κάθε άνθρωπο, αποτέλεσε μια ευκαιρία να αναθεωρήσει τα θέλω και της ανάγκες του. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X