ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Μακρυμάνικο bodycon φόρεμα και μποτάκια
 

Ένα ταξίδι ευεξίας με το 5ο Lidl Wellness Camp

Μία εμπειρία που συνδυάζει τη γνώση, την εμπειρία, την ασφάλεια των τροφίμων και τη δέσμευση της Lidl Κύπρου για έναν υγιέστερο τρόπο ζωής.

Μαρία Καραμάνου

Καθώς οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής επιταχύνονται, πολλές φορές ξεχνάμε να δώσουμε προτεραιότητα στην προσωπική μας ευεξία. Έχοντας αυτό κατά νου, αποφάσισα να συμμετάσχω στο 5ο Lidl Wellness Camp, που φέτος πραγματοποιήθηκε στο Rodon Mount Hotel & Resort στον Αγρό, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου. Ήθελα να βρω ξανά την ισορροπία ανάμεσα στη ψυχική και σωματική υγεία, να αφιερώσω χρόνο στον εαυτό μου και να επανασυνδεθώ με τη φύση.

Από την πρώτη στιγμή που έφτασα στον Αγρό, η γαλήνη του περιβάλλοντος με κατέκλυσε. Η θέα των βουνών, οι ευωδιές της φύσης και η αίσθηση ελευθερίας ήταν απλώς μαγευτικές. Ο χώρος του Rodon Mount Hotel & Resort είχε διαμορφωθεί με προσοχή και φροντίδα, φιλοξενώντας μια πληθώρα δραστηριοτήτων που υπόσχονταν να προσφέρουν γνώση, χαλάρωση και ανανέωση.

Το Lidl Wellness Camp, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, συνδύασε με μοναδικό τρόπο την εκπαίδευση με την πρακτική εφαρμογή των όσων μάθαμε στις διάφορες συζητήσεις και τα διάφορα σεμινάρια κ.λπ. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του διημέρου περιελάμβανε σεμινάρια, συζητήσεις και εργαστήρια σχετικά με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, τη βιωσιμότητα και την ψυχική ευεξία. Κάθε δραστηριότητα είχε σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εμπνέει και να ενθαρρύνει κάθε συμμετέχοντα να εμβαθύνει στον εαυτό του, να σκεφτεί πιο συνειδητά για την υγεία και να υιοθετήσει πιο υγιεινές συνήθειες.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σεμινάρια που παρακολούθησα ήταν αυτό για την υγεία του εντέρου, όπου αναλύθηκε ο ρόλος του πεπτικού συστήματος στην ανοσολογική λειτουργία, τον έλεγχο του βάρους και τη βελτίωση της διάθεσης. Η εξειδίκευση των εισηγητών και οι πρακτικές συμβουλές που μοιράστηκαν ήταν ιδιαίτερα βοηθητικές, κάνοντάς με να συνειδητοποιήσω πόσο πολύ επηρεάζει η διατροφή την ψυχική και σωματική ευεξία μας.

Η προσέγγιση «Food is Medicine» επίσης, αποτέλεσε ένα από τα σημεία που με ενθουσίασαν. Έμαθα πώς μικρές αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη συνολική μας υγεία. Μάλιστα, η παρουσίαση επικεντρώθηκε στη σύνδεση της διατροφής με την υγεία από τη σκοπιά της διαιτολογίας και της φαρμακευτικής, κάτι που μου άνοιξε νέους ορίζοντες σκέψης για το τι σημαίνει πραγματικά «θρέψη» του σώματος.

Κορυφαία στιγμή ήταν η συμμετοχή στα πρακτικά εργαστήρια της γιόγκα και του capoeira. Η αίσθηση γαλήνης και ευεξίας που ακολουθεί τη γιόγκα είναι πάντα μοναδική, αλλά το capoeira πρόσφερε μια νέα προοπτική. Ο δυναμικός της ρυθμός και οι εναλλαγές κινήσεων, συνδύασαν την άσκηση με τη μουσική, ενισχύοντας την αίσθηση σύνδεσης με το σώμα και το περιβάλλον. Ήταν σαν να βρισκόμουν σε έναν διαφορετικό κόσμο, μακριά από το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας.

Αυτό που πραγματικά ξεχώρισα και θα κρατήσω από το Lidl Wellness Camp ήταν η ομιλία της Δρ. Christine Bishara, η οποία έκανε μια ενδελεχή εισαγωγή στο μικροβίωμα του εντέρου, αναδεικνύοντας τη σημασία του να έχει κανείς ένα υγιές έντερο για τη συνολική υγεία και ευεξία. Η εξειδίκευσή της και οι πληροφορίες που μοιράστηκε μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλύτερα τον ρόλο των καλών βακτηρίων.

Η Lidl Κύπρου, ως μία εταιρεία που ξεπερνά τον παραδοσιακό ρόλο του σούπερ μάρκετ, προάγει την υγεία και την ευημερία όχι μόνο μέσα από την ποιότητα και τις επιλογές των προϊόντων της, αλλά και μέσα από δράσεις που ενισχύουν την κοινωνία και τη γνώση. Το Lidl Wellness Camp αποδεικνύει πως ένα σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ένας χώρος αγορών· μπορεί να είναι πηγή έμπνευσης, γνώσης και ουσιαστικής φροντίδας για το κοινό, στοχεύοντας πάντα σε έναν πιο υγιή και βιώσιμο τρόπο ζωής για όλους.

Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας «Kiss the Ground». Η ταινία ανέδειξε τη σημασία του εδάφους για τον πλανήτη μας και πώς η αποκατάσταση του εδάφους μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Αυτό που με συγκίνησε ιδιαίτερα ήταν το μήνυμα ότι ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά, ακόμα και με τις πιο μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά του.

Το Lidl Wellness Camp ήταν μια μεταμορφωτική εμπειρία που με γέμισε έμπνευση, γνώση και την επιθυμία να ζήσω μια πιο υγιή και ισορροπημένη ζωή. Η Lidl Κύπρου κατάφερε να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για ουσιαστική αλλαγή, συνδυάζοντας την εκπαίδευση με τη διασκέδαση, τη γνώση με την εμπειρία, πάντα με σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Φεύγοντας από τον Αγρό, ήξερα ότι αυτό το διήμερο ήταν μόνο η αρχή. Αποφάσισα να φέρω τις αρχές και τις αξίες που διδάχτηκα στο Camp στην καθημερινότητά μου, επιδιώκοντας όχι μόνο να βελτιώσω τη δική μου ευεξία, αλλά και να εμπνεύσω τους γύρω μου να κάνουν το ίδιο.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση