Η Καθημερινή
Διεξάγεται τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου για 20ή χρονιά η τελετή βράβευσης των βραβείων Man of the Year, ενός θεσμού που από το 2001 αναζητεί πρωτοπόρους άνδρες που με την εργασία τους, το πείσμα τους, το όραμά τους, το ήθος τους ανοίγουν δρόμους για τον άνθρωπο, ανεξαρτήτως αν προέρχονται από τον χώρο των επιστημών, των τεχνών, του αθλητισμού ή τον κόσμο των επιχειρήσεων. Οι βραβεύσεις του Θεσμού Man of the Year έχουν τη δική τους σημειολογία, που δεν είναι άλλη από την αξία του ήθους και της προσφοράς. Εδώ και είκοσι χρόνια ο μακροβιότερος θεσμός βραβεύσεων έχει τιμηθεί να έχουν αποδεχθεί το βραβείο άνδρες που διέγραψαν σημαντική πορεία γεμάτη επιτεύγματα, που έκαναν υπερήφανο τον κάθε Κύπριο και την κάθε Κύπρια.
Συστατικά στοιχεία του θεσμού όλα αυτά τα 20 χρόνια είναι η αμεροληψία, η αντικειμενικότητα και η αξιοπιστία, που τηρούνται απαρασάλευτα. Ολόκληρη η διαδικασία αναζήτησης και βράβευσης των ανδρών που ξεχώρισαν είναι από μόνη της μια περιπέτεια, αφού σε πολλές περιπτώσεις η αξία, ηθική και επιστημονική/καλλιτεχνική ή αθλητική/επιχειρηματική, των ανδρών που προτείνονται προς βράβευση, διαγκωνίζεται η μία την άλλη σε ποιοτικά στοιχεία χαρακτήρα.
Ο θεσμός Man of the Year είναι υπερήφανος γιατί τα 20 χρόνια που πέρασαν οι άνθρωποι που βραβεύτηκαν συνεχίζουν ο καθένας από το δικό του μετερίζι να προσφέρει στον άνθρωπο, να εμπνέει τον διπλά του, να πρωτοπορεί προς όφελος όλων.
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά μόνο ονόματα βραβευθέντων, που δείχνουν τη σταθερή αξία των βραβείων και των ανθρώπων που εν τέλει βραβεύονται. Φυσικά, σημαντικοί δεν είναι μόνο οι βραβευθέντες, αλλά το σύνολο των προτεινόμενων προσώπων.
Στον Αθλητισμό ο Μάρκος Παγδατής (2005, 2006), ο οποίος με τα επιτεύγματά του στο τένις έδωσε σε μια ολόκληρη γενιά μια διαφορετική αθλητική διέξοδο και όραμα, όπως και ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος έφερε την Κύπρο στο βάθρο των σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων, δείχνοντας τον δρόμο του πρόσω ολοταχώς για την επιτυχία.
Στην Επιστήμη ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης (2010) έδειξε ότι ακόμα και το βραβείο Νόμπελ δεν είναι όνειρο, αλλά με αφοσίωση και μελέτη μπορεί να κατακτηθεί και ο δρ Φίλιππος Πατσαλής (2011) έδειξε τον επιστημονικό δρόμο της απόλυτης προσφοράς προς τον συνανθρωπο.
Στον Πολιτισμό και στην Κοινωνία ο Ανδρέας Μαυρομμάτης (2015) απεδείχθη ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας την πλούσια γαστρονομική παράδοση του τόπου μας στο Παρίσι, και οι τέσσερις φίλοι Κωνσταντίνος Χρίστου, Γιώργος Ηρακλέους, Γιώργος Μακκούλη, Παναγιώτης Παπαγεωργίου Iδρυτές της Avocarrot (2016) απέδειξαν ότι το φοιτητικό όνειρο με πείσμα και αγάπη για το αντικείμενο σπουδών μπορεί να γίνει απτή πραγματικότητα.
Η κοινωνία των πολιτών επίσης έχει εκπροσωπηθεί με πρόσωπα όπως τον τέως διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα, οι άνθρωποι του Κέντρου Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης.
Τους νικητές επέλεξαν και φέτος οι αναγνώστες του περιοδικού MAN μέσα από έρευνα της εταιρείας IMR αλλά και 200 επιφανείς προσωπικότητες της Κύπρου. Την επίβλεψη της διαδικασίας ανέλαβε ο ελεγκτικός οίκος Deloitte.
Η ανακοίνωση των βραβευθέντων πραγµατοποιήθηκε µέσα από την επίσηµη ιστοσελίδα της εφηµερίδας «Η Καθηµερινή» (www.kathimerini.com.cy).
∆ευτέρα, 8 Νοεµβρίου στις 8:30 στο Parklane με οικοδεσπότη της βραδιάς τον Τάσο Τρύφωνος.
Έντεκα συνολικά υποψήφιοι και εννέα βραβευθέντες άντρες θα είναι εκεί µαζί µε άλλες εξέχουσες προσωπικότητες για να γράψουν τη δική τους ιστορία µε τα επιτεύγµατά τους αποτελώντας παράδειγµα και πηγή έµπνευσης για όλους εµάς.