ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Μακρυμάνικο bodycon φόρεμα και μποτάκια
 

Οι FT εξηγούν με ένα βίντεο πώς θα αποφύγουμε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας

Η επιστημονική συγγραφέας της FT Anjana Ahuja εξηγεί την επιστήμη πίσω από τις στρατηγικές των κυβερνήσεων

Μέσα από ένα βίντεο 4:30 λεπτών περίπου οι Financial Times εξηγούν πως μπορούμε να σταματήσομε ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού ανά τον κόσμο.

Η επιστημονική συγγραφέας της FT Anjana Ahuja εξηγεί την επιστήμη πίσω από τις στρατηγικές των κυβερνήσεων για την χαλάρωση των μέτρων, επιτρέποντας ταυτόχρονα στις οικονομίες να ανοίξουν ξανά.

Όπως αναφέρει η ίδια μπορεί οι χώρες σιγά-σιγα να βγαίνουν από το lockdown αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η πανδημία του κορωνοϊού σταματάει να υπάρχει η απειλή υπάρχει ακόμα. Μάλιστα όσοι δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι το ίδιο ευάλωτοι με πριν.

«Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει πετύχει την ‘’ανοσία της αγέλης’’. Μπορεί ορισμένα φάρμακα όπως η ρεμδεσιβίρη να έχουν ενθαρυντικά αποτελέσματα κατά του ιού, παρόλα αυτά κανένα φάρμακο δεν έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει δραστικά τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών».

Τονίζει ακόμα ότι μόνο ένα εμβόλιο θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και αυτό αναμένεται να είναι έτοιμο το 2021. Το να σταματήσουμε την μετάδοση του ιού είναι η μόνη άμυνα που έχει αυτή την στιγμή.

Από την άλλη τα lockdown έχουν επιπτώσεις στην οικονομία, άρα «τι μπορούν να κάνουν οι κυβερνήσεις μετά την άρση των lockdown, που δεν μπορούν να διατηρηθούν επ’ αόριστον για να μην καταρρεύσουν ολοκληρωτικά οι οικονομίες»;

Η κάθε χώρα έχει την δική της προσέγγιση όμως οι περισσότερες διεξάγουν μαζικές διαγνωστικές εξετάσεις και ιχνηλατούν άτομα τα οποία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένους ή υπόπτους φορείς.

Στην Νότια Κορέα μέσα από ένα app για smartphones μπορούσε να εντοπιστεί με ποια άτομα ήλθε σε επαφή ένας φορέας και να ειδοποιηθούν για να κάνουν το τεστ. Ωστόσο για αν λειτουργήσει κάτι τέτοιο πρέπει σχεδόν όλοι να κατεβάσουν την εφαρμογή και αν την χρησιμοποιούν παραμερίζοντας τις ανησυχίες για παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Μία άλλη ιδέα είναι τα «διαβατήρια ανοσίας» όπως αναφέρει η Ahuja έτσι όσοι έχουν αναρρώσει από τον ιό μπορούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους χωρίς να κινδυνεύουν να μολυνθούν και πάλι. Φυσικά ο ΠΟΥ αποθαρρύνει τις κυβερνήσεις από την πρακτική αυτή διότι δεν έχει κατανοηθεί πλήρως η σχέση των αντισωμάτων και της ανοσίας.

Η Ahuja φέρνει και το παράδειγμα της Γαλλίας σαν ιδέα. Η χώρα είχε χωριστεί σε «πράσινες» και «κόκκινες» ζώνες ανάλογα με το που εξακολουθεί ακόμη να κυκλοφορεί ο κορωνοϊός. Με αυτό τον τρόπο οι πράσινες ζώνες μπορούν να «ανοίξουν» ενώ στις κόκκινες ζώνες όπου ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ραγδαία τα μέτρα είναι πιο αυστηρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση