ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Το άγχος του Λευτέρη Λαζάρου για το γεύμα που ετοίμασε στον πρίγκιπα Κάρολο

Όσα αποκαλύπτει ο ίδιος ο σεφ.

newsroom must

Λίγους μόνο μήνες μετά το περίφημο δείπνο που ετοίμασε για τον πρίγκιπα Κάρολο και τους άλλους εκλεκτούς καλεσμένους που υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ανήμερα της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης 1821, και με αφορμή τα 200 χρόνια από αυτήν, μίλησε ο Λευτέρης Λαζάρου στην Ελεονώρα Μελέτη.

Χαρακτηριστικά, ο σεφ, περιέγραψε μεταξύ άλλων ποιο ήταν το μεγάλο του άγχος για το φαγητό που θα σέρβιρε σε αυτούς, λέγοντας «Ο πρίγκιπας Κάρολος όντως ζήτησε τις συνταγές από το γεύμα που δόθηκε προς τιμήν του στην χώρα μας. Είναι τιμή για τα ελληνικά δεδομένα. Εγώ αυτό που προσπάθησα μετά το κάλεσμα της κυρίας Σακελλαροπούλου μετά από συζήτηση μαζί της ήταν να προσπαθήσουμε να χωρέσουμε όσο περισσότερη Ελλάδα γίνεται. Το μόνο μου άγχος ήταν μην αρρωστήσω από covid εκείνη τη μέρα για να μπορέσω να ηγηθώ της ομάδας μου».

Να θυμίσουμε ότι το μενού περιελάβανε:

  • Πρώτο πιάτο, ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.
  • Η σούπα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.
  • Το δεύτερο πιάτο, ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.
  • Στην συνέχεια οι καλεσμένοι θα γευτούν φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.
  • Το επιδόρπιο με προϊόντα της ελληνικής γης αφού θα έχει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.
  • Τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα.
  • Το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών ένα δυσεύρετο κρασί καθώς προέρχεται από την ποικιλία «Φωκιανό».

Δείτε τις δηλώσεις του στο βίντεο που ακολουθεί:

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X