ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: red mini dress με γόβες και bow στα μαλλιά
 

3 συνταγές με χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα λατρέψουν τα παιδιά σου και όχι μόνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίσει Χριστούγεννα!

newsroom must

Οι μέρες μου ακολουθούν είναι ιδανικές για να ξεκινήσουμε τις προετοιμασίες μας για τα Χριστούγεννα. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη και όχι μόνο, ψάξαμε και βρήκαμε τρεις υπέροχες συνταγές για χριστουγεννιάτικα μπισκότα. 

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μπαχαρικά
Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τα πιο αρωματικά μπαχαρικά, σύμφωνα με το gastronomos.gr

Υλικά

Βάρος: 500 γρ. περίπου
330 γρ. (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις Χρήσεις
200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
135 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) καστανή ζάχαρη
10 γρ. (2 κουτ. γλυκού) μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
10 γρ. (2 κουτ. σούπας) κανέλα
3 γρ. (1 κουτ. γλυκού) γαρύφαλλο
3 γρ. (1 κουτ. γλυκού) μοσχοκάρυδο
1 γρ. πιπέρι μαύρο


Διαδικασία

  • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα αυγά, στο μίξερ και χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να αποκτήσουν μια αμμώδη υφή.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να παγώσει.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο για τα μπισκότα 4-5 χιλιοστά και κόβουμε σε διάφορα σχήματα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα στους 170°C για 15-17 λεπτά.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαρμελάδα

Παραδοσιακά μπισκότα με βούτυρο και γέμιση μαρμελάδας από την Αθηνά Λοϊζίδου. Φτιάξτε τα παρέα με τα παιδιά σας ακούγοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια για να δημιουργήσετε μια όμορφη ατμόσφαιρα που να ταιριάζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 15΄

Υλικά
Για 25 μπισκότα
250 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
140 γρ. ζάχαρη
2 κουταλάκια βανίλια essence
380 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μαρμελάδα από ανάμεικτα φρούτα δάσους χωρίς κουκούτσια
85 γρ. ζάχαρη άχνη για να πασπαλίσουμε τα μπισκότα

Εκτέλεση

  • Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε στο μίξερ τη βανίλια και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στον κάδο το αλεύρι λίγο- λίγο ανακατεύοντας το με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
  • Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια.
  • Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόχαρτο σε έναν πάγκο εργασίας και ανοίγουμε πρώτα το ένα κομμάτι ζύμης. Με
    ένα κούπατ κόβουμε το ζυμάρι σε στρογγυλές φέτες και τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο κομμάτι ζύμης.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο για δώδεκα με δεκαπέντε λεπτά.
  • Βγάζουμε τα μπισκότα απ’ τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κολλάμε με τη μαρμελάδα δύο- δύο σαν σάντουιτς, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα σερβίρουμε.

 

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσο

Υλικά (e-cook.eu)
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωμάτιου)
80 γρ ζάχαρη

Για το γλάσο :
200 γρ ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι αυγού
1 κγ χυμό λεμονιού
250 γρ ζάχαρη καστανή
2 κ.τ.σ γάλα
1 αυγό
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  •  Ξεκινάμε την εκτέλεση της συνταγής μας χτυπώντας στον κάδο του μίξερ το βούτυρο ,το οποίο έχετε φροντίσει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με την καστανή και την λευκή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν.
  • Προσθέτετε το γάλα, το αυγό , το αλάτι και τελευταίο ρίχνετε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να αποκτήσετε μια λεία και εύπλαστη ζύμη.
  • Την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ανοίγετε με την βοήθεια ενός πλάστη την ζύμη σε φύλλο, βάζοντας την ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες. Προσέχετε το φύλλο που θα ανοίξετε να είναι περίπου πάχους 3 εκατοστών.
  • Κόβετε το φύλλο με την βοήθεια διάφορων Χριστουγεννιάτικων κουπάτ. Στρώνετε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετείτε από επάνω τα μπισκοτάκια. Μη ξεχάσετε να αφήσετε απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  •  Σε ένα μπολ ανακατεύεται όλα τα υλικά για το γλάσο, μέχρι να έχετε μια πυκνή , λευκή κρέμα. Αλείφετε με ένα πινέλο τα μπισκοτάκια με το γλάσο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση

X