ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Covid-19: Αυτά είναι τα πιο «επικίνδυνα» ελληνικά νησιά

Εν μέσω κορωνοϊού, τα ελληνικά νησιά χωρίστηκαν σε ζώνες επικινδυνότητας

Όπως μάλλον γνωρίζετε, η Ελλάδα προχωρεί σε περαιτέρω προετοιμασίες για τον θερινό τουρισμό και άνοιξε από σήμερα 26/5  ξανά όλες τις ταβέρνες, τα μπαρ και τις καφετερίες σε όλη τη χώρα ενώ, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από δύο μήνες, όλοι οι ταξιδιώτες μπορούν να μετακινηθούν από την ηπειρωτική χώρα προς όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, τόσο με πλοίο όσο και με αεροπλάνο, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung.

Στο δημοσίευμα με τίτλο “ Η Ελλάδα έτοιμη για θερινό τουρισμό” υπογραμμίζεται ότι η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, ο οποίος συμβάλλει σε ποσοστό πάνω από 30% στο ελληνικό ΑΕΠ, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι στα ελληνικά νησιά υπήρξαν μόνον λίγες περιπτώσεις λοίμωξης από κορωνοϊό.

Στο σημείο αυτό αξίζει να πούμε πως αρχικά θα πραγματοποιούνται πτήσεις από το εξωτερικό προς την Αθήνα από τις 15 Ιουνίου, ενώ από την 1η Ιουλίου όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια θα ανοίξουν επίσης για πτήσεις από το εξωτερικό, αναφέρει το δημοσίευμα της Kronen Zeitung.

Και ενώ λοιπόν, η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τουρίστες, τα ελληνικά νησιά έχουν χωριστεί σε τρεις κατηγορίες επικινδυνότητας σχετικά με τον Covid-19: Ζώνη χαμηλού κινδύνου, ζώνη μεσαίου κινδύνου και ζώνη υψηλού κινδύνου.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του womantoc.gr, το υπουργείο Υγείας μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία ετοιμάζουν ένα σχέδιο υγειονομικής θωράκισης των νησιών, ταξινομώντας τα σε τρεις ζώνες.   

  • Προορισμοί χαμηλού κινδύνου θεωρούνται η Κρήτη, η Εύβοια, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και άλλα νησιά όπως είναι οι Κυκλάδες και οι Σποράδες, των οποίων η πρόσβαση ή η σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα μπορεί να γίνει σε διάστημα 1,5 ώρας.  
  • Ως μέτριου κινδύνου θεωρούνται νησιά που έχουν δομές υγείας. Αυτά είναι για παράδειγμα η Ρόδος, η Κως, η Κάλυμνος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Νάξος, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου δηλαδή Λέσβος, Σάμος και Χίος.  
  • Στη ζώνη υψηλού κινδύνου κατατάσσονται τα νησιά που δεν διαθέτουν υποδομές υγείας ή που διαθέτουν τις στοιχειώδεις δομές υγείας.  
 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Greek Islands (@thegreek.islands) on

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Womantoc.gr 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X