ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Αυτός είναι ο τρόπος για να προστατευτείς από τον επόμενο «Tinder Swindler»

Ζούμε αδιαμφισβήτητα σε μια εποχή όπου οι εφαρμογές γνωριμιών παίρνουν φωτιά, με την αμφιβολία απέναντι στους συνομιλητές να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Είναι λογικό και αναμενόμενο, με κάθε καινούργια αρχή, είτε αυτή είναι τεχνολογική είτε κοινωνική είτε σε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον επηρεάζει τους ανθρώπους, πάντα να καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε διαφόρων ειδών συνέπειες.

Μια από αυτές, όπως οι περισσότεροι singles μπορούν να αποκαλύψουν (κάτι το οποίο προβλήθηκε και σε ντοκιμαντέρ στο Netflix) είναι της διαδικτυακής απάτης. Φαινόμενο κατά το οποίο τα άτομα, με απώτερο σκοπό να εκμεταλλευτούν την ανάγκη των υπολοίπων για συντροφικότητα ή και άλλους σκοπούς, τείνουν να δημιουργούν ψεύτικα προφίλ. Με λανθασμένες πληροφορίες για την πραγματική τους ταυτότητα, αλλά ταυτόχρονα προβάλλοντας το ιδανικό προφίλ παρτενέρ, που αφομοιώνει κάθε φορά διαφορετικά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του συνομιλητή τους.

Έτσι, εμείς σας παρουσιάζουμε 4 χαρακτηριστικά (red flags) για να έτσι ώστε ταυτόχρονα να προστατεύσετε τον εαυτό σας από μια τέτοια συνθήκη, χωρίς απαραίτητα να «χάσετε» από την μαγεία της (αυτήν δηλαδή της εξεύρεσης πιθανού ερωτικού παρτενέρ μέσα από τις εφαρμογές γνωριμιών).

1.Προφίλ χωρίς φωτογραφίες / προσωπικά χαρακτηριστικά
Πρώτο και πιο προφανές χαρακτηριστικό είναι αυτό της απόκρυψης του προσώπου ή των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας του ατόμου μέσα από την συζήτηση. Και πριν βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων κλπ., το σημείο αναφέρεται στην επίμονη και μη διαλλακτική γνώμη για την αποκάλυψη τέτοιων στοιχείων στην διάρκεια του χρόνου (για παράδειγμα 1-2 μήνες).

2.Υπερβολική ταύτιση με τον συνομιλητή
Στην ανάγκη των ατόμων να ανταποκριθούν στα «θέλω» του πιθανού παρτενέρ, οι περισσότεροι τείνουν να θέλουν να μοιάσουν με αυτούς. Με απλά λόγια, αν κατά την διάρκεια της συζήτησης – και συνεχόμενα – ανακαλύψετε πως ο συνομιλητής σας τείνει να σας απαντά με τον τρόπο που μοιάζει ιδανικός σε εσάς (δείχνει δηλαδή χαρακτηριστικά που θα θέλατε να είχε ο ιδανικός σύντροφος), μετά και την αποκάλυψη αυτών σε προγενέστερο χρόνο, τότε καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε.

3.Παρουσίαση εξιδανικευμένου εαυτού
Είναι φυσικό επακόλουθο, και συμβαίνει σχεδόν πάντα σε όλες τις πρώτες γνωριμίες, τα άτομα να θέλουν να παρουσιάσουν στον ενδεχόμενο παρτενέρ την καλύτερη μορφή του εαυτού τους. Όπως είπε και ο Δαρβίνος επικρατεί το survival of the fittest (κυριαρχεί ο καλύτερος). Ωστόσο αν αυτό γίνεται συνεχόμενα και χωρίς δεύτερη σκέψη ή αυτοκριτική, τότε μάλλον ο συγκεκριμένος παρτενέρ, δεν αρμόζει στο προφίλ ενός υγιούς συντρόφου.

4.Ασυμφωνία στην εξιστόρηση γεγονότων
Αν λοιπόν, σε διαφορετικές στιγμές κατά την διάρκεια της μεταξύ σας επαφής, παρατηρήσετε ασυμφωνία στα λεγόμενα του συνομιλητή σας, τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε για την αλήθεια πίσω από αυτά. Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι που θέλουν να κρύψουν κάτι, όχι μόνο τείνουν να περιπλέκουν τα ψέματα τα οποία μοιράζονται, αλλά ξεχνούν τις λεπτομέρειες στο πέρασμα του χρόνου. Έτσι, αν θέλετε να ανακαλύψετε αν πραγματικά σας λέει αλήθεια ζητήστε του να σας περιγράψει μια εμπειρία του (ή απλά κάτι που συνέβη στο παρελθόν) σε δεύτερο χρόνο και μετά από μέρες. Διασφαλίζοντας ταυτόχρονα πως όντως το γεγονός αυτό όχι μόνο έχει συμβεί στην πραγματικότητα αλλά μοιάζει σε περιγραφή με την πρώτη φορά που το συζητήσατε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση