ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: red mini dress με γόβες και bow στα μαλλιά
 

Επιχείρηση «London Bridge»: Τι θα συμβεί όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ

Νέα στοιχεία για την επιχείρηση «London Bridge»

Black outs στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπλόκο στις αναδημοσιεύσεις «τιτιβισμάτων» στο Twitter περιλαμβάνει η ευρεία επιχείρηση ασφαλείας, με την κωδική ονομασία «London Bridge» («Γέφυρα του Λονδίνου»), που θα πρέπει να φέρει σε πέρας η βρετανική κυβέρνηση αμέσως μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, αποκαλύπτουν κυβερνητικά έγγραφα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας μέσω της ιστοσελίδας Politico. Τα απόρρητα αυτά έγγραφα αποκαλύπτουν τον ευρύ σχεδιασμό της κηδείας, η οποία θα λάβει χώρα δέκα ημέρες μετά την απώλεια της Βρετανίδας μονάρχη, ενώ γνωστοποιούν τις κυβερνητικές ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσο η βρετανική κυβέρνηση διαθέτει τους πόρους και τα μέσα να εκτελέσει την όλη διαδικασία υποδειγματικά.

Βασική παράμετρος της κυβερνητικής ανησυχίας είναι τα πρωτοφανή σε αριθμό πλήθη που αναμένεται να κατακλύσουν το Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας, τα οποία σε ένα χείριστο σενάριο θα μπορούσαν να προκαλέσουν πολυεπίπεδο χάος στη βρετανική πρωτεύουσα, η οποία ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τεράστιες δυσκολίες στις συγκοινωνίες, σημαντικές ελλείψεις σε καταλύματα και τρόφιμα και έντονη πίεση στις δομές υγείας και γενικότερα στις βασικές υπηρεσίες του κράτους. Περαιτέρω, η συγκέντρωση τόσο πολύ κόσμου στη βρετανική πρωτεύουσα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, οι οποίες θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή για ένα πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι παρεμβάσεις στο διαδίκτυο και τα social media παίζουν κεντρικό ρόλο στον όλο σχεδιασμό της διαχείρισης της ιστορικής για το Ηνωμένο Βασίλειο απώλειας, περιλαμβάνοντας σχέδια άμεσων αλλαγών στις επίσημες ιστοσελίδες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και της κυβέρνησης, καθώς και στις αντίστοιχες σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, λίγα μόλις λεπτά μετά τον θάνατο της βασίλισσας, το site της βασιλικής οικογένειας θα ανοίγει σε μία τελείως μαύρη σελίδα, η οποία απλώς θα φέρει μία σύντομη ανακοίνωση που θα γνωστοποιεί το συμβάν, ενώ η κυβερνητική ιστοσελίδα και οι επίσημες σελίδες των δύο θεσμών στα social media θα φέρουν όλες ένα μαύρο σήμα σε ένδειξη πένθους. Περαιτέρω, θα σταματήσουν προσωρινά όλες οι δημοσιεύσεις και αναδημοσιεύσεις μη επείγοντος περιεχομένου στις άνωθεν σελίδες, εκτός και αν υπάρξει συγκεκριμένη εντολή από την αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία. Περαιτέρω, πέραν του «μαύρου» στις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εντός δέκα λεπτών από την ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ οι σημαίες θα πρέπει να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια, ενώ θα επιβληθεί διαδικτυακή «σιγή» σε όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι θα απαγορεύεται να δημοσιεύουν και να αναδημοσιεύουν στις επίσημες σελίδες τους στα social media.

Ανεξαρτήτως του που θα βρίσκεται την ημέρα που θα φύγει από τη ζωή, η σορός της Ελισάβετ θα πρέπει να βρίσκεται στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ τη δεύτερη ημέρα από τον θάνατο της, από όπου ακολούθως θα μεταφερθεί με πομπή στο Ανάκτορο του Ουέστμινστερ, για να τεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα τις αμέσως προηγούμενες ημέρες από την τέλεση της κηδείας, η οποία θα αποτελέσει «ημέρα εθνικού πένθους» για τους Βρετανούς.

Ο σχεδιασμός της επιχείρησης «Γέφυρα του Λονδίνου» που αποκαλύπτουν τα κυβερνητικά έγγραφα είναι τόσο λεπτομερής, «ψειρίζοντας» ακόμη και τα πιο απίθανα σενάρια και ευτράπελα που θα μπορούσαν να συμβούν, όπως το ενδεχόμενο να πυροδοτηθεί λαϊκή οργή σε περίπτωση που η σημαία στη Ντάουνινγκ Στριτ δεν κυματίζει μεσίστια εντός δεκαλέπτου από την «πτώση της Γέφυρας του Λονδίνου» (του θανάτου της βασίλισσας), καθώς δεν θα υπάρχει αρμόδιος αξιωματικός να την κατεβάσει στη μέση του ιστού της.

Τέλος, η εμφάνιση των εγγράφων στον Τύπο δεν φέρεται να αντανακλά κάποια πιθανή επιδείνωση της υγείας της 95χρονης βασίλισσας Ελισάβετ, αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα του ο Guardian.

Πηγή: Kathimerini.gr

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση