Η αλήθεια είναι πως πράγματι, δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεται και ποιον αφορά αυτό το άρθρο, καθώς τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες, έχουν ριζωμένες μέσα τους τέτοιες κοινωνικές αξίες – ταμπού που φανερώνουν διαφορετικές απόψεις επί του θέματος.
Στόχος μας, λοιπόν, για σήμερα είναι να κατανοήσουμε στην πραγματικότητα με βάση και τα λεγόμενα επιστημόνων, τι πραγματικά συμβαίνει, τόσο στο μυαλό όσο και στην σωματική αντίδραση των γυναικών, όταν βρίσκονται σε σεξουαλική συνεύρεση με τους παρτενέρ τους.
Για να απαντήσουμε στο ερώτημα, πρέπει να δούμε το θέμα σφαιρικά. Ναι, αλλά. Αυτή είναι η απάντηση, και εξηγούμε, σίγουρα όχι όπως φαίνεται στο διαδίκτυο, και σίγουρα δεν είναι όλες σε ένα επίπεδο που να κρύβουν ένα μυθικό αδένα που εκκρίνει υγρά και προσφέρει στους άνδρες την απόλυτη έννοια της ολοκλήρωσης.
Τι συμβαίνει, λοιπόν, με τον αδένα “Skene” ή παραουρήθρα, που θολώνει το τοπίο, κάνοντας όλους να νομίζουν ότι με τον ερεθισμό του θα εκκρίνει (1-2 ml) υγρά; Λοιπόν οι έρευνες δείχνουν ότι παρόλο που 38 γυναίκες αυνανίστηκαν φτάνοντας σε οργασμό και μετρήθηκαν από εξειδικευμένα μηχανήματα, δεν παρατηρήθηκε κανένα έκκριμα από τον κόλπο ή την ουρήθρα, επομένως αυτό που ίσως φανερώνει η έρευνα είναι ότι η οργασμική εκροή μάλλον συναντάται σε 2% του γυναικείου πληθυσμού. (*με πηγές από την Jen Gunter, 2019)
Από την άλλη, αν όντως δεν καταφέρει μια γυναίκα να εκκρίνει υπερβολική ποσότητα υγρών κατά τον οργασμό, τι γίνεται; Ή αν δεν καταφέρει να φτάσει σε οργασμό (πράγμα δύσκολο αν μιλάμε μόνο για διεισδυτική επαφή), πώς το αντιμετωπίζει;
Το θέμα βασίζεται σε δύο πυλώνες, πρώτα τους κοινωνικούς (τι θα πει η κοινωνία, ο παρτενέρ κ.λπ.) και τους προσωπικούς (ποιος φταίει, γιατί, τι κάνω λάθος κ.λπ.). Αν πάρουμε τον πρώτο, και αντιλαμβανόμενοι το πόσο ταμπού θεωρείται για την κοινωνία η ανεπάρκεια του συντρόφου στο να προσφέρει την σεξουαλική απόλαυση, θα αντιληφθούμε ότι μάλλον οι γυναίκες προσποιούνται για να μην απογοητεύσουν το «εγώ» των παρτενέρ τους. Αν ρωτήσετε κάτι τέτοιο, θα δείτε ότι οι πιθανότητες να ισχύει είναι πολλές. Από την άλλη, αν όντως μια τέτοια συνθήκη υφίσταται, οι γυναίκες, ως βαθιά συναισθηματικά όντα, μπορεί να αναγκαστούν να καταφύγουν σε «αυτοκαταστροφικές» απαντήσεις που μάλλον κακό θα κάνουν παρά καλό.
Αποτέλεσμα;
Μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι. Το «Ναι, αλλά» είναι η τέλεια απάντηση στο ερώτημα, γιατί, καθώς είπαμε και στο παρελθόν, η δυνατότητα υπάρχει και με το παραπάνω, ωστόσο χρειάζεται και το κατάλληλο ερέθισμα –τόσο σωματικό όσο και εγκεφαλικό- αλλά και η υπομονή / τεχνική, για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.