ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Το σύνδρομο του «χρυσού πέους» δεν είναι αυτό που νομίζεις

Ένα νέο ανησυχητικό σύνδρομο που εμφανίζεται στους άντρες.

Μαρία Καραμάνου

Ο όρος "χρυσό πέος" δεν αποδίδει κάποια ιστορική ή μυθολογική προέλευση, αλλά δημιουργήθηκε από φοιτητές στο κολέγιο Sarah Lawrence της Νέας Υόρκης. Ο συγγραφέας Jon Birger, στο βιβλίο του "Date-onomics: How Dating Became a Lopsided Numbers Game", αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το φαινόμενο. Σύμφωνα με τον Birger, ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους άνδρες που έχουν αποκτήσει πτυχίο από πανεπιστήμιο και επιδεικνύουν αλαζονεία στις γυναίκες, θεωρώντας πως έχουν πολλές αξίες και προνόμια.

Ο όρος "χρυσό πέος" δημιουργήθηκε μετά από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό National Student Clearinghouse την άνοιξη του 2021. Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο αριθμός των γυναικών που εγγράφονται σε κολέγια και πανεπιστήμια σε ολόκληρη την Αμερική υπερβαίνει τον αριθμό των ανδρών κατά περίπου 20%. Αυτό το φαινόμενο οδήγησε στην εμφάνιση του όρου "χρυσό πέος", που περιγράφει τους άνδρες με πτυχίο που επιδεικνύουν αλαζονεία λόγω της αντίληψής τους ότι διαθέτουν πολλές ευκαιρίες και προνόμια.

Λόγω της ανισορροπίας αυτής, οι άνδρες έχουν καταστεί πιο επιλεκτικοί και έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν προσεκτικά. Σύμφωνα με την έρευνα, αυτοί οι άντρες αποφεύγουν συχνά τις σοβαρές και μόνιμες σχέσεις, προτιμώντας να κρατήσουν ανοιχτές τις επιλογές τους. Ο Jon Birger, στην έρευνά του, αναφέρει ότι οι άνδρες που διαθέτουν πτυχία κολεγίου έχουν αποκτήσει μια αυξημένη αίσθηση αλαζονείας και υπεροψίας.

Στα πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον Birger, υπάρχει μια αναλογία όπου σε κάθε τρεις γυναίκες αναλογούν δύο άνδρες. Οι άνδρες αυτοί είναι πολλές φορές πρόθυμοι να εκμεταλλευτούν αυτήν την ανισορροπία. Σύμφωνα με τον Birger, το 1981 ήταν η τελευταία φορά που αποφοίτησαν περισσότεροι άνδρες παρά γυναίκες από τα τετραετή κολέγια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τότε, οι γυναίκες έχουν αφήσει τους άνδρες πίσω σε θέματα εκπαίδευσης και αποτελούν τη μεγαλύτερη πλειοψηφία στα πανεπιστήμια.

Ο Birger δήλωσε πως, «Όταν οι άντρες έχουν μεγάλη και εύκολη προσφορά, η κουλτούρα των γνωριμιών γίνεται λιγότερο μονογαμική. Επομένως κάπου γίνεται φυσικό οι άνδρες να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως αντικείμενα σεξ».

Χαρακτηριστικά, πολλές γυναίκες δήλωσαν στον Birger ότι, «Οι συγκεκριμένοι τύποι δεν είχαν τίποτα ιδιαίτερο αλλά λόγω της αναλογίας των φύλων, πραγματικά πίστευαν ότι είχαν το χρυσό πουλί».

Παρά το γεγονός ότι δεν επιθυμούν όλες οι γυναίκες μια αποκλειστική μονογαμική σχέση, το σύνδρομο του χρυσού πέους μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο εμπόδιο για εκείνες που επιθυμούν κάτι πιο σοβαρό. Η ανισορροπία στις αναλογίες των φύλων στο πανεπιστήμιο δεν θα είχε τόση σημασία εάν όλοι ήμασταν πιο ανοιχτόμυαλοι σχετικά με το με ποιον βγαίνουμε και ποιον επιλέγουμε να παντρευτούμε. Ίσως θα έπρεπε να επιδείξουμε περισσότερη ανοχή και αποδοχή στις επιλογές των ατόμων που είναι διαφορετικά από εμάς, όπως προτείνει ο Birger.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση