ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cotton παντελόνα, φαρδύ πλεκτό και sneakers
 

Πώς να φτιάξετε τα τέλεια cinnamon rolls

Ακολουθήστε βήμα προς βήμα τη συνταγή.

Ριάνα Στυλιανού

Αν ψάχνετε μια cozy συνταγή που θα σας κάνει να νιώσετε αυτή την πανέμορφη φθινοπωρινή σεζόν στο έπακρο, και θα κάνει τον χώρο σας να μυρίζει σε μια ζεστή καφετέρια γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με τα πιο autumnal vibes, τότε τα cinnamon rolls είναι η ιδανική επιλογή.
Αυτά τα αφράτα και γλυκά ρολά με κανέλα θα γεμίσουν το σπίτι σας με μια υπέροχη αρωματική ατμόσφαιρα. Είτε τα απολαμβάνετε για πρωινό, είτε ως επιδόρπιο, είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή.

Ακολουθήστε την πιο κάτω συνταγή βήμα-βήμα και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα cinnamon rolls που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Story Pin image

Υλικά
Για τη ζύμη:
4 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (περίπου 7 γρ.)
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα (χλιαρό)
⅓ φλιτζάνι βούτυρο (λιωμένο)
2 μεγάλα αυγά

Για τη γέμιση:
½ φλιτζάνι βούτυρο (μαλακό)
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη:
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Story Pin image

Εκτέλεση
Προετοιμασία της ζύμης:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Αφήστε το για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κάντε μια λακκούβα στη μέση και προσθέστε το μείγμα μαγιάς, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο.
Ζυμώστε τη ζύμη για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο αλεύρι.

Φουσκώστε τη ζύμη:
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύψτε την με μια πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ετοιμάστε τη γέμιση:
Ανακατέψτε τη μαλακή βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέστε καρύδια αν επιθυμείτε.

Σχηματισμός των ρολς:
Αφού φουσκώσει η ζύμη, ανοίξετε τη σε ορθογώνιο φύλλο (περίπου 40x60 εκ.). Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα.
Ρολάρετε τη ζύμη σφιχτά σε ρολό. Κόψτε σε φέτες περίπου 2-3 εκ.

Ψήσιμο:
Τοποθετήστε τα ρολς σε ένα λαδωμένο ταψί, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους. Καλύψτε με πετσέτα και αφήστε τα να φουσκώσουν για 30-45 λεπτά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Ψήστε τα ρολς για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Επικάλυψη:
Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με το γάλα και τη βανίλια. Όταν τα ρολς κρυώσουν λίγο, περιχύστε την επικάλυψη από πάνω.
Απολαύστε τα φρεσκοψημένα cinnamon rolls σας!

 

 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση

X