O Max Miller δεν είναι επαγγελματίας ούτε στη μαγειρική, ούτε στην ιστορία και ούτε είχε ασχοληθεί με την γαστρονομία. Είχε βλέψεις για φωνητική ηθοποιία ενώ είχε ξεκινήσει μια καριέρα στο μουσικό θέατρο όταν το 2019 του εισηγήθηκαν να ξεκινήσει ένα κανάλι στο YouTube. Έτσι δημιουργήθηκε η εκπομπή ''Tasting History'', με πάνω από 470 χιλιάδες συνδρομητές.
Η θεματική της εκπομπής είναι πάνω κάτω αυτή που μπορείς να καταλάβεις από τον τίτλο. Ένας συνδυασμός ιστορίας και μαγειρικής, όπου ο Miller εξερευνά ρωμαϊκές ή μεσαιωνικές συνταγές, με κάποια επεισόδια να είναι επίσης επηρεασμένα από την αρχαία Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, σε δύο επεισόδια τον βλέπουμε να μαγειρεύει Μέλανα Ζωμό, έναν ζωμό από χοιρινό που αποτελούσε την κύρια τροφή των Σπαρτιατών πολεμιστών, αλλά και Κυκεώνα, φτιαγμένος κυρίως από νερό, χοντραλεσμένο κριθάρι και βότανα με μερικές αναφορές να υποστηρίζουν πως χρησιμοποιούσαν επίσης και μυρωδικά όπως το κύμινο. Χρησιμοποιούνταν στο αποκορύφωμα των Ελευσίνιων Μυστηρίων για να σπάσει την ιερή αποχή από το φαγητό και το πιοτό.