Αθηνά Λοϊζίδου
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 240 kcal
Υλικά
Για το κουνουπίδι
1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκέτα
30 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. νερό
1 κύβος ζωμό λαχανικών KNORR, θρυμματισμένος
2 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. μπούκοβο
1/4 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο, προαιρετικά
2 κ.σ. σουσάμι
2 κ.γ. ξύσμα φλούδας λεμονιού
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα ταχίνι:
80 γρ. ακατέργαστο ταχίνι
30 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
40 γρ. νερό
40 γρ. μέλι
1 κ.γ. κύμινο
Αλάτι και πιπέρι
Για να σερβίρουμε:
Ζεστά κομματάκια πίτας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 °C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κουνουπίδι, το ελαιόλαδο, το νερό, τον θρυμματισμένο ζωμό, την πάπρικα, το μπούκοβο, το σκόρδο (αν θα βάλουμε), το σουσάμι, το ξύσμα λεμονιού, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και το βάζουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
- Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα ταχίνι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το νερό, το μέλι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια του κουνουπιδιού σε μία πιατέλα σερβιρίσματος. Στη συνέχεια περιχύνουμε με τη σάλτσα ταχίνι. Σερβίρουμε με κομματάκια ζεστή πίτα.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο "Athena's Recipes'', εδώ