Αθηνά Λοϊζίδου
Υπέροχες και healthy Χαλλουμωτές που φτιάχνονται τόσο εύκολα. Ζύμη με αλεύρι Ζέας και μπόλικο κυπριακό, βιολογικό χαλλούμι. Οι πεντανόστιμες αυτές Χαλλουμωτές όταν κρυώσουν μπορούν να φυλαχτούν στο ψυγείο, καλά σφραγισμένες, σε ειδικά σακουλάκια για τρόφιμα. Προσωπικά τις απολαμβάνω σαν πρωινό, ζεσταίνοντας μία ή δύο στη φρυγανιέρα για ένα εύκολο, γρήγορο και healthy πρωινό.
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 40’
Μερίδες: 12 χαλλουμωτές
Θερμίδες: 165 kcal ανά χαλλουμωτή
ΥΛΙΚΑ:
2 βιολογικά (300 γρ.), χαλλούμια Χαραλαμπίδης Κρίστης, τριμμένα
250 γρ. αλεύρι Ζέας ολικής + έξτρα για να αλευρώσουμε τον πάγκο εργασίας μας
170 γρ. νερό
½ κουταλάκι αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
25 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. ξηρός δυόσμος
Λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου
1 βιολογικό αυγό, ελαφρώς κτυπημένο
Λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε για να τραβήξει το αλεύρι τα υγρά.
- Αλευρώνουμε ένα πάγκο και δουλεύουμε το ζυμάρι μας για να γίνει μια ζύμη λεία κι ελαστική.
- Παίρνουμε τη μισή ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1/4 εκατοστού. Σκορπάμε πάνω τον μισό δυόσμο, λίγα φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα και το 1/2 τριμμένο χαλλούμι. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και το κόβουμε κάθετα σε 6 κομμάτια. Τα βάζουμε πάνω σε ταψί και κάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη.
- Αλείφουμε την κάθε χαλλουμωτή με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο "Athenas recipes''