Αθηνά Λοϊζίδου
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 198 kcal
ΥΛΙΚΑ (6 μερίδες ως μέρος μπουφέ)
100 γρ. φύλλα ρόκας
2 αχλάδια, καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσι κομμένα σε φέτες
80 γρ. τυρί stilton, θρυμματισμένο
30 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
100 γρ. ψωμί μπαγκέτας, κομμένο σε φέτες και φρυγανισμένο
40 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε σαν βάση τα φύλλα ρόκας. Τοποθετούμε επάνω τα κομμάτια αχλάδι και θρυμματίζουμε επάνω το τυρί. Σκορπίζουμε επάνω τα καρύδια και προσθέτουμε τα φρυγανισμένα κομμάτια μπαγκέτας.
Τελειώνουμε με ένα ελαφρύ περίχυμα με ελαιόλαδο, φρέσκο χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.