Αθηνά Λοϊζίδου
Υγιεινό φαγητό πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνη, με ασιατικές γεύσεις, φτιαγμένο τόσο ευκολά!
Θέλετε να δείτε από κοντά τα προτερήματα για την υγεία που παρέχουν τα σκεύη Saladmaster;
Στείλτε μήνυμα στο Instagram μου και θα σας πούμε πώς!
Χρόνος ετοιμασίας, 10΄
Χρόνος μαγειρέματος, 20’
Μερίδες,
4 Θερμίδες ανά μερίδα,360 Kcal
ΥΛΙΚΑ
30 γρ. σησαμέλαιο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. σούπας σκόρδο λιωμένο
200 γρ. κινόα, ασπρόμαυρη, ξεπλυμένη πολύ καλά και στραγγισμένη
400 γρ. νερό
1/4 κουτ. γλυκού σκόνη λαχανικών
Πρέζα σκόνη τσίλι
15 γρ. ζάχαρη καρύδας
Αλάτι & πιπέρι
150 γρ. παγωμένα φασόλια edamame
Για το σερβίρισμα της σαλάτας μας
50 γρ. σαλάτα wagame
40 γρ. sweet chili sauce
10 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1) Zεσταίνουμε το τηγάνι μας στους 230 βαθμούς. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και το ζεσταίνουμε. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, το τσίλι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
2) Κλείνουμε το τηγάνι μας με το κάλυμμά του και αφήνουμε για 4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 110 βαθμούς, κρατώντας ακόμα το τηγάνι μας καλυμμένο για 20 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν περάσει ο χρόνος, ανοίγουμε το τηγάνι και ανακατεύουμε μέσα τα edamame.
3) Όταν περάσει ο χρόνος ανοίγουμε το κάλυμμα και μοιράζουμε την κινόα σε 4 μπολ. Πάνω από κάθε μπολ μοιράζουμε τη σαλάτα wagame, το sweet chili sauce και τελειώνουμε με καβουρδισμένο σουσάμι. Σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε όλη την συνταγή εδώ: