ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Σαλάτα με φακές Beluga

Αθηνά Λοϊζίδου

Το αγαπημένο μου γεύμα για τις καλοκαιρινές μέρες! Το απολαμβάνω για την υπέροχη νοστιμιά του αλλά και για την ψηλή θρεπτική του αξία.

Χρόνος ετοιμασίας, 10΄

Χρόνος ψησίματος, 15΄

Μερίδες, 4 σαν κυρίως γεύμα

Θερμίδες ανά μερίδα, 380 kcal

YΛΙΚΑ

300 γρ. φακές Βeluga

800 γρ. νερό

Για τη σάλτσα

30 γρ. ελαιόλαδο

60 γρ. μέλι

Το ξύσμα φλούδας από 1/2 πορτοκάλι

30 γρ. μηλόξυδο

Αλάτι & πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Την ψίχα από 1 αβοκάντο, κομμένη σε κομμάτια και διατηρημένη σε χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει

30 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη

2 φλιτζάνια φύλλα λαχανίδας (Kale)

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1. Ξεπλένουμε τις φακές με άφθονο κρύο νερό και τις στραγγίζουμε. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό. Φέρνουμε σε βρασμό μέχρι να κοχλάσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε ακάλυπτη κατσαρόλα για 15 λεπτά, φροντίζοντας να μην παραψήσουμε τις φακές σε σημείο που να λιώσουν.
  2. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα χτυπώντας τα υλικά της σε ένα μικρό μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.
  3. Όταν ψηθούν οι φακές, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μπολ. Ενώ οι φακές είναι ακόμα ζεστές, ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Αυτό βοηθά τις φακές να απορροφήσουν τη σάλτσα και τις κάνει πραγματικά πολύ νόστιμες.
  4. Μόλις κρυώσουν οι φακές, ανακατεύουμε μέσα το αβοκάντο, τα καρύδια και τα φύλλα kale. Σερβίρουμε αμέσως για ένα νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό γεύμα!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σαλάτες: Τελευταία Ενημέρωση

X