ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

H Λεμεσός μου: Πάρης Δημητριάδης

Ο δημοσιογράφος Πάρης Δημητριάδης μοιράζεται με το WiZ τα αγαπημένα του στέκια για φαγητό και ποτό στη Λεμεσό.

ΓΙΑ AFTER WORK DRINKS θα κατευθυνθώ προς Δασούδι μεριά, επειδή είναι καλοκαίρι, έχει ζέστη και θέλω να «σβήσω» τη μέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με βουτιά στη θάλασσα δηλαδή που είναι το φάρμακό μου για όλα τα κακά και με δροσιστικό, καλοφτιαγμένο ποτό στο αέρινο, διαχρονικό και πρόσφατα ανακαινισμένο κιόλας, ΝΟΑ Beach Bar. Μία απλή και παγωμένη μπύρα από περίπτερο, μετά τη βουτιά, στην αμμουδιά μίας παραλίας επίσης «παίζει» ως επιλογή ενώ αν είναι άλλη εποχή του χρόνου θα προτιμήσω μάλλον το γουστόζικο Sherlock’s Home Bar, το οποίο βρίσκεται σε μια ιστορική, διακλαδωτή, γνωστή στοά στο κέντρο της παλιάς πόλης. Πίνοντας το εξασφαλισμένα καλό μου ρούμι, θα φάω φιστίκια και θα πετάξω τα τσόφλια τους στο πάτωμα, όπως είθισται να συμβαίνει καθημερινά στο συγκεκριμένο, απίθανο μπαρ.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Θα προτιμήσω ξεκάθαρα το Uluwatu Specialty Coffee, στο τέρμα της οδού Ανεξαρτησίας, επειδή είναι αυτό που ακούγεται και με το παραπάνω: Πιο σπέσιαλ στον καφέ δεν γίνεται! Η αξιοπρόσεκτα καλαίσθητη, εσωτερική του διακόσμηση επίσης μετρά και συνηγορεί στο να το επιλέξω, αν ωστόσο είμαι σε φάση για άραγμα και chit chat με φίλους, φίνα επιλογή για καλό καφέ σε έναν πανέμορφο και πολύ άνετο χώρο, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι και το Melting Pot στην οδό Ελευθερίας, με τις χαρακτηριστικές, ημικύκλιες τζαμαρίες που αγκαλιάζουν ολόκληρο σχεδόν τον χώρο και τα ντιζαινάτα έπιπλα, που διατίθενται και προς πώληση.

ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ τι να πρωτοδιαλέξω, δεν ξέρω, είναι ανάλογα με το τι θέλω να φάω και σε τι φάση είμαι, αν πάντως θέλω κάτι γκουρμέ θα επιλέξω μάλλον την εγγύηση που προσφέρει η εξασφαλισμένη ποιότητα και πανδαισία γεύσεων στο φαγητό που σίγουρα θα σου γαργαλήσουν τον ουρανίσκο στο LPM Limassol, σε κλίμα κιόλας μίας ιδιαιτέρως φιλόξενη ατμόσφαιρα, ενώ αν είμαι σε (πολύ πιο) χαλαρή διάθεση θα προτιμήσω με μεγάλη χαρά το all time classic μενού της συγκινητικά ανεπιτήδευτης Τhe Nags Head, αγαπημένης παμπ στην πόλη που βρίσκεται στην περιοχή Ποταμός Γερμασόγειας και που όσο περνούν τα πολλά χρόνια στα οποία βρίσκεται εν ζωή, τόσο ωραιότερη γίνεται. Για την ιδανική μέση λύση, με φρέσκα υλικά, ευφάνταστες συνταγές και ισχυρή άποψη στη διακόσμηση, το κόνσεπτ και το φαγητό, εξαιρετική επιλογή είναι αδιαμφισβήτητα το νέο talk of the town που άνοιξε φέτος το καλοκαίρι στην παλιά πόλη, το Alley. Μεγάλη παράλειψη θα ήταν να μην αναφερθώ τέλος στην αιωνόβια ταβέρνα Φωλιά του Κούκου, που βρίσκεται σε busy σημείο της ιστορικής οδού Αγίου Ανδρέου και που υπό τη νέα της διεύθυνση προσφέρει πέντε νόστιμα πιάτα στα πέντε μόνο τραπέζια (επιτέλους μινιμαλισμός) που διαθέτει στον εμπνευστικό της χώρο που σε διακτινίζει σε άλλες εποχές και που επιβεβαιώνει την αστική γοητειά της απλότητας που δεν έχει ανάγκη να επιδείξει και να αποδείξει οτιδήποτε, αφού απλά «είναι».

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ πρώτη επιλογή και χωρίς δεύτερη σκέψη είναι ο old-school Ορφανίδης στην οδό Γλάδστωνος, στη συνέχεια η ταβέρνα Άρης στην πλατεία Ηρώων για την ατμόσφαιρα, την τοποθεσία και για ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία καθώς και ο εξαιρετικός σύλλογος ΑΜΕΚ Καψάλου για την εμπειρία του συνοικιακού της υπόθεσης.

Διαβάστε την συνέχεια στο Wiz Guide

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση

X