15 & 16 Οκτωβρίου στο Flea Theatre Λευκωσία
Εισιτήρια από την SoldOut Tickets: https://bit.ly/3xAxifD
Περισσότερες πληροφορίες στο info@teharin.com ή @teharin_official
- 6 εργαστήρια και σεμινάρια από 6 επαγγελματίες της βιομηχανίας
- Όλες οι ηλικίες ευπρόσδεκτες
- Εργαστήρια & Σεμινάρια σε Αγγλικά & Ελληνικά
- Διάφορες διάρκειες
- 2-day pass/1-day pass/Singe-workshop pass διαθέσιμα
ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Σάββατο 15 Οκτωβρίου
15:00 – 16:30
Δημιουργώντας κόσμους: Εισαγωγή στον σχεδιασμό σκηνικών και κοστουμιών για παραστάσεις με την Έλενα Κατσούρη
To "Δημιουργώντας Κόσμους" είναι ένα εργαστήριο που θα ξετυλίξει το νήμα της θεατρικής σκηνογραφίας και της ενδυματολογίας. Τι είναι ένα σκηνικό; Τι είναι ένα κοστούμι; Πώς ξεκινάτε να σχεδιάζετε σκηνικά και κοστούμια για μια θεατρική παράσταση; Και πώς τα φέρνετε στη δράση και στη σκηνή; Αυτό το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για την τέχνη του Σχεδιασμού Παραστάσεων ή σε άτομα που θα ήθελαν να ακολουθήσουν μια επαγγελματική καριέρα στο αντικείμενο.
16:45 – 18:15
Παίζοντας με το φως με την Καρολίνα Σπύρου
Η βασική λειτουργία του φωτός στην καθημερινή μας ζωή είναι να κάνει τα πράγματα γύρω μας ορατά. Το φως μας φέρνει οπτικές πληροφορίες, τις οποίες μετατρέπουμε σε σκέψεις, ερμηνείες και συναισθήματα, και έτσι κατασκευάζεται η πραγματικότητά μας. Στον κόσμο του θεάτρου, η βασική λειτουργία του φωτός δεν αλλάζει. Υπάρχει για να κάνει τα πράγματα ορατά. Το εργαστήριο θα εξερευνήσει 3 βασικές αρχές του φωτός: την ένταση, την κατεύθυνση και το χρώμα και πώς αυτές οι βασικές αρχές μπορούν να χειραγωγηθούν για να δημιουργήσουν σκηνές σε μια θεατρική παράσταση. Θα εξεταστεί επίσης πώς μπορούν να συνδυαστούν προκειμένου να αφηγηθούν μια ιστορία και να δείξουν τον χρόνο, να αλλάξουν τον χώρο και να καθορίσουν τη διάθεση μιας παράστασης. Μέσα από εικόνες και πρακτικές επιδείξεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν το φως και την απουσία του, τις σκιές και τις βασικές αρχές της θεωρίας των χρωμάτων.
18:30 – 20:30
Φεστιβάλ Μεγάλης Κλίμακας: Από το σημείο Α στο σημείο Β και πέραν αυτού με τον Ανδρέα Τραχωνίτη
Θέλετε λοιπόν να φέρετε τους αγαπημένους σας ροκ σταρ στην περιοχή της πόλης σας για να δημιουργήσετε μια μουσική εμπειρία που όλοι θα θυμούνται για πολλά χρόνια - έχετε σχεδιάσει τα πάντα, από την τοποθεσία μέχρι την αφίσα και ζυγίζετε πόσα εισιτήρια θα μπορούσατε να πουλήσετε. Περιμένετε όμως, γιατί υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να σχεδιάσετε και να σκεφτείτε. Αυτό το δίωρο εργαστήριο θα σας παρουσιάσει τις καλύτερες πρακτικές και την πλοήγηση σε όλο το χρονοδιάγραμμα του έργου. Από την αναλυτική περιγραφή του προϋπολογισμού σε κάθε βήμα μέχρι τον προγραμματισμό της καλλιτεχνικής κατεύθυνσης. Το εργαστήριο θα σας βάλει να ζυγίσετε έξυπνες επιλογές για να διατηρήσετε το περιβάλλον ασφαλές κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ σας, να κάνετε υπεύθυνα και κοινωνικά περιεκτικά σχέδια για την όλη εμπειρία και παράλληλα να παραμείνετε ασφαλείς κατά τη διαχείριση ολόκληρου του φεστιβάλ. Θα ενημερωθείτε για το τι πρέπει να περιμένετε κατά τη συνεργασία με τους καλλιτέχνες και τις ομάδες τους και πώς να πετύχετε τον ομαλότερο συντονισμό και παραγωγή εκδηλώσεων. Το εργαστήριο θα εξετάσει τις ερωτήσεις όλων των συμμετεχόντων για την επίλυση προβλημάτων και θα εξετάσει τον τρόπο παραγωγής ενός μουσικού φεστιβάλ μεγάλης κλίμακας.
Κυριακή 16 Οκτωβρίου
15:00 – 16:00
Η Ψυχική Υγεία στις Παραστατικές Τέχνες με την Μυρτώ Μακρή
Το εργαστήριο Ψυχική Υγεία στις Παραστατικές Τέχνες θα ξεκινήσει με μια φιλοσοφική προοπτική των τεχνών. Τι βλέπουμε ως "τέχνη" και πώς συνδυάζονται τέχνη και ψυχολογία; Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντούν συχνά οι καλλιτέχνες στον κλάδο; Γιατί πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται και γιατί τόσοι πολλοί καλλιτέχνες παγιδεύονται σε βλαβερές ουσίες και δραστηριότητες; Πώς μαθαίνουμε να συγκρατούμαστε; Είναι αυτό μια δεξιότητα που μαθαίνεται; Πώς "παραμένουμε ψύχραιμοι" μέσα στην τρέλα της βιομηχανίας;
16:30 – 18:00
"Λοιπόν, είναι η δουλειά του σκηνοθέτη" με τον Πάρη Ερωτοκρίτου
Ο σκηνοθέτης είναι ένας σχετικά πρόσφατος επαγγελματικός τίτλος στη μακρά ιστορία του θεάτρου. Τι ακριβώς όμως κάνει ένας σκηνοθέτης; Ποιος είναι ο ρόλος του/της στη σύγχρονη θεατρική πρακτική; Ποιες είναι οι ευθύνες του/της σε σχέση με το κείμενο, τους ηθοποιούς και το κοινό; Πώς μπορεί ο σκηνοθέτης να είναι ο "συγγραφέας" επί σκηνής, ιδίως όταν εργάζεται πάνω σε κλασικά κείμενα - ξεκινώντας από την επιλογή ενός έργου μέχρι την τελευταία του παράσταση; Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από το έργο του Πάρη Ερωτόκριτου και άλλων σκηνοθετών, το σεμινάριο θα προσπαθήσει να αναλύσει και να διερευνήσει τα ζητήματα που εγείρονται από τα παραπάνω ερωτήματα. Μετά το σεμινάριο θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και απαντήσεις με τους συμμετέχοντες.
18:30 -20:00
Η Τέχνη και η δημιουργία της ενορχήστρωσης: Ζωντανεύοντας μουσικές ιδέες με τον Άρη Αντωνιάδη
Μάθετε τα πάντα για την όμορφη αλλά πολύπλοκη διαδικασία μετατροπής των μουσικών ιδεών σε δομημένα, ολιστικά και οργανικά κομμάτια μουσικής που παίζονται σε μια παράσταση ή συναυλία. Απολαύστε αυτή την ευκαιρία να συζητήσετε την τέχνη, την δημιουργία και την επιχείρηση της ενορχήστρωσης με έναν επαγγελματία ενορχηστρωτή.