Του Μιχάλη Μιχαηλίδη
Αν το ζητούμενο είναι να απολαύσουμε εξαιρετικό φαγητό, φτιαγμένο με άριστης ποιότητας πρώτες ύλες, με παρασκευές που και δουλειά έχουν και φαντασία, συνδυάζοντάς το μάλιστα με ένα πολύ καλό και σωστά σερβιρισμένο κρασί, η απάντηση σίγουρα βρίσκεται σε ένα από τα παρακάτω εστιατόρια του νησιού.
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Pinolo
Λειτούργησε πολύ πρόσφατα σε ένα landmark της πόλης, στο φουλ ανακαινισμένο εμβληματικό Κτίριο Σεβέρη στην ολότελα νέα Λεωφόρο Μακαρίου. Το Pinolo ήρθε για να μας χαρίσει μια δυνατή γαστρονομική εμπειρία στον συναρπαστικό κόσμο της ιταλικής κουζίνας, προσφέροντας πρωτότυπες δημιουργίες μέσω προσεγμένων τεχνοτροπιών και ξεχωριστές μεσογειακές γεύσεις, ενίοτε χρησιμοποιώντας μοναδικά βιολογικά προϊόντα. Σε ένα πολύ cozy και elegant περιβάλλον που φωνάζει «Μεσόγειος», με έντονο το στοιχείο του ξύλου στη διακόσμηση, θα απολαύσετε πολύ καλό φαγητό, μαζί με εξαιρετικό κρασί, μέσα από ένα προσεγμένο wine list που έχει επιμεληθεί ο πολυβραβευμένος sommelier.
(τηλ. 22570750, @pinolocy)
View this post on Instagram
Μαγιοπούλα Wine & Dine
Αν η Μεσόγειος είχε κουζίνα, σίγουρα θα ήταν αυτή του εστιατορίου Μαγιοπούλα. Αγαπημένος χώρος, που μας ταξιδεύει με μαεστρία μεταξύ κλασικών και μοντέρνων μεσογειακών γεύσεων, ποντάροντας στην εντοπιότητα των πρώτων υλών και φυσικά στην ποιότητα. Χάρη στα πιάτα, τις συνταγές των οποίων υπογράφει ο σπουδαίος Κύπριος σεφ Αντρέας Αντρέου, τα οποία ως γνωστό συνδυάζονται με τα διεθνώς βραβευμένα κρασιά του οινοποιείου Οίνου Γη - Κτήμα Βασιλειάδη, κάθε επίσκεψη στη Μαγιοπούλα μετατρέπεται σε μία αλησμόνητη γευστική ανάμνηση.
(τηλ. 22665577, @mayiopoula)
View this post on Instagram
Pralina Experience
Κάθε δείπνο στο Pralina έχει όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε μια αξέχαστη εμπειρία. Βραβευμένοι σεφ, pastry chefs και sommelier, αποτελούν την ψυχή του εστιατορίου προσφέροντας εξαιρετικά πιάτα, άριστα εκτελεσμένα και άψογα παρουσιασμένα, με την εμπειρία να συμπληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο χάρη στην κάρτα κρασιών με τις πεντακόσιες ετικέτες από όλο τον κόσμο. Σε ένα chic περιβάλλον, με ωραία ατμόσφαιρα και άψογο σέρβις, θα απολαύσεις μία από τις πιο ολοκληρωμένες fine dining εμπειρίες της πόλης.
(ΤΗΛ. 22665588, @pralinacy)
View this post on Instagram
Jasmine Gastrobar
Fine dining εκτός κέντρου, σε ένα εστιατόριο που έχει εξελιχθεί σε προορισμό για όσους εκτιμούν το καλό φαγητό, συνδυασμένο με καλό κρασί ή κοκτέιλ. Το μενού προτείνει μια σειρά οικείων γεύσεων από τη μεσογειακή κουζίνα, με επιρροές από τη διεθνή κουζίνα και κυπριακά υλικά, που επιμελήθηκε ο executive chef Γιάννης Στανίτσας. Τελευταία προσθήκη είναι τα sushi, τα οποία θα λατρέψετε. Γενικότερα, αυτό το ωραίο εστιατόριο, με τη μοντέρνα διακόσμηση και τη ρομαντική ατμόσφαιρα, θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα με την ποιότητα του φαγητού και του σέρβις του.
(τηλ. 22662020, @jasminegastrobar)
View this post on Instagram
Ροῦς
Πρωταγωνιστής στο εστιατόριο είναι ένα degustation μενού, το οποίο βασίζεται στις παραδοσιακές συνταγές, οι οποίες όμως εμπλουτίζονται με εκλεπτυσμένα υλικά. Επιπλέον, προσφέρει τρία course menu αλλά και a la carte επιλογές, ενώ το φαγητό σας θα το συνοδεύσετε με κρασιά από την εξαιρετική λίστα που επιμελείται ο sommelier και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου, Ανδρέας Κυπριανού. Fine dining, λοιπόν, ακολουθώντας τον ρου της ιστορίας της Κύπρου, αλλά και της γαστρονομικής μας κληρονομιάς.
(τηλ. 22760720, @rousrestaurant)
View this post on Instagram
ΛΕΜΕΣΟΣ
LPM
Το LPM Restaurant & Bar μάς δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια δυνατή γαστρονομική εμπειρία, ανάλογη με αυτή των κομψών εστιατορίων και μπαρ της Γαλλικής Ριβιέρας. Εδώ κανείς ανακαλύπτει τις βαθύτερες απολαύσεις των μεσογειακών συστατικών, μέσα από ένα λιτό αλλά συνάμα ευφάνταστο μενού, συνοδεύοντας το φαγητό με εξαιρετικά κρασιά ή κοκτέιλ. Πολύ πρόσφατα μάλιστα εγκαινιάστηκε και ο chic εσωτερικός χώρος του LPM, ο οποίος είναι ελαφρώς πιο επίσημος, λιγότερο καλοκαιρινός, αλλά το ίδιο φωτεινός, και διαθέτει ένα oyster bar, σε συνδυασμό με το παραδοσιακό salad bar.
(τηλ. 25862222, @lpmlimassol)
View this post on Instagram