ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Τα 5 καλύτερα εστιατόρια της ελ. επαρχίας Αμμοχώστου

Δείτε ποια είναι.

Wiz Guide

Οι Απόκριες είναι μια καλή ευκαιρία για να επισκεφτούμε την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και φυσικά, να απολαύσουμε το γεύμα μας σε ένα από τα πέντε καλύτερα εστιατόρια της επαρχίας, όπως αναδείχθηκαν στα πρόσφατα «WiZ 50 Best Restaurants 2022».

Πιο κάτω τα πέντε top εστιατόρια της επαρχίας και η σειρά κατάταξής τους ανάμεσα στα 50 Καλύτερα του νησιού.

 

2. L’ATELIER ROBUCHON

Διεθνής
Λεωφ. Αγίας Θέκλας 52, Μαρίνα Αγίας Νάπας
23300570
Executive σεφ: David Alves
Σεφ: Mathieu Desbat 

Στην εντυπωσιακή νέα Μαρίνα στην Αγία Νάπα, το Atelier de Joel Robuchon μεταφέρει μια πολύ καλή εκδοχή του πρωτότυπου εστιατορίου στο Παρίσι. Και αισθητικά (ντεκόρ και art de la table) αλλά και γευστικά. Τα περισσότερα πιάτα που δοκιμάσαμε είχαν τη βαθιά νοστιμιά που η ομάδα του αείμνηστου σεφ Joel Robuchon ξέρει να μεταφέρει στη γαστρονομική κουζίνα τους. Ένα εστιατόρια με τέλεια σχέση ποιότητας - τιμής, όπως άλλωστε και όλες οι κουζίνες και εστιατόρια τέτοιων προδιαγραφών που έχουν πολύ ψηλό κόστος πρώτων υλών, σέρβις κ.λπ. Από τις κορυφαίες γαστρονομικές επιλογές στην Κύπρο. 

14. VASSOS PSAROLIMANO  

Ψάρι - Θαλασσινά
Λιμάνι, Αγία Νάπα
23721884 

Δημοφιλής ψαροταβέρνα πάνω στο λιμάνι, θαλασσινός αέρας σε υπερυψωμένη βεράντα με άπλετη θέα μέχρι το Κάβο Γκρέκο. Μεγάλο μενού με φρέσκο κυπριακό ψάρι σωστά ψημένο, πιάτα με θαλασσινά, οστρακοειδή και αστακομακαρονάδα. Καλή η επίδοση και στο sushi. Εξασφαλισμένη ποιότητα, γρήγορο και αποτελεσματικό σέρβις, ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών.  Το καλοκαίρι τα μεσημέρια μετά το μπάνιο γίνεται κοσμοσυρροή. 


23.
 ΚΑΡΑΣ 

Ψάρι - Θαλασσινά
Λεωφ. Κάππαρη 55, Παραλίμνι         
23820565

Οικογενειακή ψαροταβέρνα στην περιοχή του Κάππαρη, με ντεκόρ δεκαετίας του ’70. Ολόφρεσκα ψάρια από δικούς τους ψαράδες και συνεργάτες, μαστορικά ψημένα, τηγάνι χωρίς περιττά λάδια. Λαβράκι στον φούρνο που κάνουν φλαμπέ μπροστά στον πελάτη πριν το καθαρίσουν, μαστιχωτό χταπόδι, κουτσομούρες στην εποχή τους, αχνιστά μύδια σε λεμονάτη σάλτσα, γεμιστό ψητό καλαμάρι, σπέσιαλ ριζότο με μελάνι σουπιάς. Λαχανικά, βότανα και φρούτα δικής τους παραγωγής κατευθείαν από τον κήπο, σπιρτόζικο σέρβις. Δροσερή αυλή το καλοκαίρι, ιδανική μετά το μπάνιο και ας μη βλέπει θάλασσα. 


36. ΜΟΥΣΙΚΟΣ

Κυπριακή
Κυριάκου Μάτση 6, Σωτήρα
23828833 

Ταβέρνα σε διατηρητέο κτίριο στη Σωτήρα με παραδοσιακή κουζίνα. Άσπρα τραπεζομάντηλα, προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες, έμφαση στα τοπικά προϊόντα, ντόπια κρέατα και εποχικά πιάτα. Δικό τους σπιτικό ψωμί, φρέσκο ΠΟΠ χαλλούμι της ώρας, ξινό πρόβειο γιαούρτι, πολύ καλά ψησίματα στη σχάρα, εξαιρετικό λουκάνικο, σεφταλιές και χοιρινή πανσέτα. Το αχρείαστα μεγάλο μενού περιορίζει τις δυνατότητες της κουζίνας. Φιλική, εγκάρδια εξυπηρέτηση, μεγάλη αυλή το καλοκαίρι, στην περιοχή το τιμούν γιατί έχει ιστορία. 


38. OLD SIMOS

Κυπριακή
Γρηγόρη Αυξεντίου 44, Σωτήρα, Αμμόχωστος
23730189
Σεφ: Άντρη Κυριαζή

Παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα με ένα διακριτικό twist, σε ένα παλιό σπίτι με καμάρες, σε μεταφέρει αυτόματα σε άλλες δεκαετίες. Διαλεγμένες πρώτες ύλες από τοπικούς παραγωγούς, χωριάτικο φρέσκο ψωμί, νόστιμοι μεζέδες που  επιλέγει ο πελάτης, στικ χαλουμιού και λαχανικών με ντιπ μαρμελάδας, σαλιγκάρια σουβλάκι, πούλλες κολοκάσι, καλομαγειρεμένα κρέατα και πιάτα για χορτοφάγους, όλα φτιαγμένα με αγάπη και με εγκάρδια εξυπηρέτηση. Οικογένειες, φίλοι και νεαρόκοσμος, τρως, πίνεις και ευφραίνεται η καρδία. 

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση

X