ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Τεράστια επιτυχία για το Κτήμα Γερόλεμο

Το Βραβείο Λευκού Οίνου έλαβε ο Κτήμα Γερόλεμο, το οποίο επικράτησε με το Σπούρτικο και τη Μοροκανέλλα του 2023 που βρέθηκαν με ισοψηφία στην πρώτη θέση.

Μαρία Καραμάνου

Κάθε χρόνο, το περιοδικό «Γαστρονόμος» ερευνά, ταξιδεύει, εντοπίζει, δοκιμάζει, απολαμβάνει και βραβεύει τα πιο μοναδικά και αυθεντικά προϊόντα Κύπριων παραγωγών. Το 2024, η επιτροπή γευσιγνωσίας του περιοδικού, αποτελούμενη από σεφ, σομελιέ κρασιού και ελαιολάδου, ειδικούς επιστήμονες και ερευνητές, δοκίμασε και αξιολόγησε περισσότερα από 80 προϊόντα σε επτά τυφλές γευσιγνωσίες. Δέκα από αυτά τα προϊόντα απέσπασαν τα πολυπόθητα Βραβεία Ποιότητας, αποκαλύπτοντας μια Κύπρο γεμάτη επιμονή, τόλμη, δημιουργικότητα και καινοτομία.

Κτήμα Γερόλεμο: Ο Θρίαμβος του Seven Soul 2023

Ανάμεσα στους νικητές ξεχώρισε το Κτήμα Γερόλεμο με το κρασί Seven Soul, που κέρδισε το Βραβείο Λευκού Οίνου. Στην τυφλή γευσιγνωσία ανάμεσα σε 15 ετικέτες από λευκό οίνο, το Κτήμα Γερόλεμο επικράτησε με το Σπούρτικο και τη Μοροκανέλλα του 2023 που βρέθηκαν με ισοψηφία στην πρώτη θέση.

Το κρασί αυτό, φτιαγμένο από τις ποικιλίες Σπούρτικο και Μοροκανέλλα του 2023, εντυπωσίασε την επιτροπή με την ισορροπημένη γεύση και την υψηλή ποιότητά του. Ο Χαρίλαος και ο αδελφός του Αθηνόδωρος Αθηνοδώρου, δεύτερη γενιά οινοποιών, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα τους που εμφιάλωνε κρασί από τη δεκαετία του '80, δημιούργησαν το 2009 ένα σύγχρονο οινοποιείο στο Όμοδος. Σήμερα, διαχειρίζονται περίπου 300 δεκάρια αμπελώνα με το 90% να αποτελείται από γηγενείς κυπριακές ποικιλίες.

«Τα χαρακτηριστικά του Σπούρτικου και της Μοροκανέλλας αντέχουν τις καιρικές συνθήκες της Κύπρου. Κάτω απο δύσκολες καιρικές συνθήκες αποδίδουν. Αναπτύξαμε λοιπόν αμπελώνες με Κυπριακές ποικιλίες επειδή είχαν ζήτηση», δήλωσε ο Χαρίλαος. 

Το Πάθος για Αναβίωση των Κυπριακών Ποικιλιών

Το Κτήμα Γερόλεμο επένδυσε στην αναβίωση των κυπριακών ποικιλιών με πάθος. Το Σπούρτικο αρχικά φυτεύτηκε για να βοηθήσει στην επικονίαση και την καρπόδεση του Μαραθεύτικου. Όταν ανακάλυψαν τις δυνατότητες του Σπούρτικου κατά την οινοποίηση, το κυκλοφόρησαν σε ετικέτα. Η Μοροκανέλλα, που αρχικά αγοράζονταν από άλλους παραγωγούς, γρήγορα κέρδισε δημοτικότητα λόγω της ποιότητάς της, οδηγώντας το οινοποιείο να φυτέψει ξεχωριστούς αμπελώνες για την καλλιέργειά της.

Η Νέα Γενιά Αγκαλιάζει τον Οινοτουρισμό

Το Κτήμα Γερόλεμο έχει αγκαλιάσει τον οινοτουρισμό, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα κρασιά του οινοποιείου. Μάλιστα, το οινοποιείο προσφέρει κυριακάτικα οινικά brunch, τα οποία έχουν μεγάλη αποδοχή από τους ντόπιους, με το 80% των επισκεπτών να είναι νέοι άνθρωποι. «Η εκτίμηση των ξένων προς το κυπριακό κρασί είναι απίστευτα έντονη τα τελευταία χρόνια. Σε συνδυασμό με την αποδοχή και τα καλά σχόλια των ντόπιων καταναλωτών, μας κάνει υπερήφανους για τα κρασιά που παράγουμε», δηλώνει ο Χαρίλαος.

Τα Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμος»

Τα Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμος» τιμούν παραγωγούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που διατηρούν ζωντανή τη διατροφική κληρονομιά της Κύπρου. Αυτοί οι άνθρωποι, με πείσμα και όραμα, δημιουργούν προϊόντα που συνδέονται άμεσα με την κυπριακή γη και κουλτούρα, προσφέροντας γεύσεις μοναδικές και αυθεντικές.

Ανακαλύψτε και εσείς τους θησαυρούς της κυπριακής γαστρονομίας, απολαμβάνοντας προϊόντα που αποδεικνύουν την αξία και την ποιότητα της τοπικής παραγωγής. Με τα Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμος», η κυπριακή γαστρονομία συνεχίζει να λάμπει και να ξεχωρίζει.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X