Ριάνα Στυλιανού
Το καρπούζι είναι ένα φρούτο που οι περισσότεροι από εμάς απολαμβάνουμε να τρώμε συνέχεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το τρώμε μετά το φαγητό σαν επιδόρπιο, το συνοδεύουμε με χαλούμι και ψωμί για βραδινό ή το προσθέτουμε σε smoothies για να φτιάξουμε δροσιστικά και νόστιμα ροφήματα.
Πέραν της υπέροχης γεύσης που έχει αυτό το φρούτο και τη δροσιά που μάς προσφέρει, το καρπούζι έχει εκπληκτικά οφέλη που πρέπει να γνωρίζετε, ούτως ώστε να το καταναλώνετε ακόμα περισσότερο, αλλά και για να αντικαταστήσετε τα γλυκά με αυτό.
Κάνει το δέρμα να λάμπει
Ο χυμός από το καρπούζι περιέχει άφθονη καροτίνη και βιταμίνη C , οι οποίες ουσίες βοηθούν στη διατήρηση κολλαγόνου και της νεανικής όψης.
Ενυδατώνει στο μάξιμουμ
Όπως είναι γνωστό, το καρπούζι αποτελείται κυρίως από νερό. Με την κατανάλωσή του λοιπόν, ενυδατώνεστε και ξεδιψάτε.
Προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Ένα αντιοξειδωτικό που περιέχει το καρπούζι, το λυκοπένιο, έχει αποδειχθεί μετά από αρκετές έρευνες, ότι μπορεί να καταστρέψει από νωρίς τα καρκινικά κύτταρα. Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορεί να αφοπλίσει τις ελεύθερες ρίζες που επιβαρύνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Προσφέρει ενέργεια
Η χολίνη, είναι μια θρεπτική ουσία που περιέχεται στα αυγά, τη γαλοπούλα και το μπρόκολο. Όλα τους φαγητά γνωστά για την ενέργεια που προσφέρουν. Έτσι και το καρπούζι, λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, καθώς περιέχει και αυτό την εν λόγω ουσία.
Ανακουφίζει τους μυς
Αυτό το φρούτο είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση των δράσεων, των νεύρων και των μυών του σώματός μας. Εάν λοιπόν νιώθετε τους μυς σας σφιγμένους μετά από προπόνηση ή μετά από αρκετή ώρα πάνω από τον υπολογιστή, τότε το καρπούζι είναι η λύση.