Στόχος μας όσον αφορά τα θέματα που αφορούν τόσο την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση όσο και την ψυχική και προσωπική υγεία, θα είναι πάντα, ο καθένας από εμάς να αντιλαμβάνεται και να αγαπά τόσο το σώμα όσο και το μυαλό του, στον βαθμό όπου η φροντίδα του θα είναι πρωταρχικό μέλημα.
Αυτό είναι και το νόημα όλων όσα γράφουμε, η καλυτέρευση των συνθηκών, η τόνωση της αυτοπεποίθησης, και η υγεία (ψυχική και σωματική). Πολλές φορές, όμως, στην ανάγκη μας για εξεύρεση λύσης στους προβληματισμούς μας, αντί να στρεφόμαστε προς την επιστήμη (άρθρα, γιατρούς, επιστημονικώς εμπεριστατωμένα δεδομένα), μπορεί να βρεθούμε σε έναν κλοιό παραπληροφόρησης, που εν τέλει μάς συγχύζει ακόμη περισσότερο.
Ας βάλουμε λοιπόν κάποια πράγματα κάτω, και ας τα δούμε αναλυτικά. Η υγεία του σώματος, συνήθως, όταν μιλάμε για το γυναικείο σώμα και την γενετήσια περιοχή, συνδέεται με την προσωπική υγιεινή.
1. Η διατροφή με βάση τις έρευνες δεν φαίνεται να επηρεάζει τη μυρωδιά του κόλπου
Αναλυτικά, με βάση την Δρα Jen Gunter, τα κολπικά υγρά (από επιθηλιακά κύτταρα), η τραχηλική βλέννη και μια μικρή ποσότητα διιδρώματος είναι κύρια αποτελέσματα των γαλακτοβακιλίων κυττάρων. Με απλά λόγια, η χημεία του σώματος και η φυσική της αντίδρασης στο ερέθισμα φέρνουν φυσιολογικά παράγωγα τα οποία αναπόφευκτα έχουν και την δική τους χαρακτηριστική μυρωδιά (όπως τον ιδρώτα).
2. Μπορούν τα φρούτα (π.χ. ανανάς) να αλλάξουν την μυρωδιά;
Όχι, η διατροφή δεν μπορεί να σκοτώσει τα προαναφερθέντα κύτταρα ή να αλλάξει τον μεταβολισμό τους, και με βάση το δεδομένο ότι από την γλυκόζη (που ήδη προϋπάρχει στον κόλπο) μόνο ελάχιστη ποσότητα υγρού περνά στο αίμα, είναι σχεδόν απίθανο ένα φρούτο να καταφέρει να αλλάξει την ολότητα του συστήματος.
3. Σκόρδο και σπαράγγια
Από την άλλη, μερικές τροφές όπως το σκόρδο και τα σπαράγγια, μπορεί πολλές φορές να δρουν στα υγρά του σώματος, εκκρίνοντας μια μυρωδιά (μετά την πέψη) που θυμίζει μούχλα ή είναι πολύ βαριά (χαρακτηριστική η μυρωδιά των ούρων μετά την κατανάλωση σπαραγγιών). Όμως, από την άλλη φαίνεται ότι μόνο το 40% των ανθρώπων μπορούν να αντιληφθούν την μυρωδιά.
Το σκόρδο μπορεί να εντοπιστεί είτε στα ούρα είτε ακόμη και στο μητρικό γάλα. Το κοινό ανάμεσα στις δύο τροφές είναι οι δύσοσμοι μεταβολίτες που εκκρίνονται μετά και την πέψη τους, και συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.
Τι σχέση έχει αυτό το δεδομένο με τα κολπικά υγρά; Ο κόλπος δεν συγκεντρώνει μεταβολίτες.
Τι καταλαβαίνουμε από την περισυλλογή των πιο πάνω δεδομένων; Ότι δυστυχώς στον βωμό της σεξουαλικής ανακάλυψης και της ανάγκης για εκπαίδευση, ιδιαίτερα όσον αφορά κάτι τόσο βαθιά προσωπικό, υπάρχουν πολλοί που θα τολμήσουν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη αυτή. Έτσι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικές και να αφήνετε πάντα ένα περιθώριο λάθους σε όσα διαβάζετε, κάνοντας πάντα το καλύτερο για την δική σας υγεία.
Πηγή: «Η βίβλος του κόλπου», Jen Gunter, 2019